MAG-LEV draaitafel heeft Kickstarter-doel behaald

De MAG-LEV 'zwevende draaitafel' gaat er echt komen

Het Sloveense MAG-LEV heeft genoeg geld via haar Kickstarter-project binnengehaald om met de productie van hun ‘zwevende’ draaitafel te beginnen.

De MAG-LEV Audio Turntable is ‘s werelds eerste draaitafel met een zwevend platenplatform. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van magnetisme. Zowel voor het omhoog duwen van het platform als de aandrijving. Het betekent dat er geen mechanische wrijving meer is – op de naald na, natuurlijk – en een zeer nauwkeurig toerental is te realiseren. Ook hoeft u niet bang te zijn voor op ten duur uitlubberende lagers of verouderde smeermiddelen. Bewegende delen treft u immers nauwelijks aan in deze bijzondere draaitafel.

Starten maar!

Inmiddels heeft MAG-LEV het benodigde geld via een Kickstarter-project binnengehaald, dus de draaitafel gaat er komen. De uiteindelijke prijzen beginnen bij $1390 dollar en variëren ietwat afhankelijk van de gekozen materialen. Voor vinylliefhebbers lijkt dit ons echter een heel interessant object. Al was het maar vanwege het – nagenoeg – wrijvingsloze en slijtvaste aspect van het geheel. In hoeverre het opgewekte magneetveld andere audio (of elektronische apparatuur in de bredere zin van het begrip) beïnvloed is daarbij wel even afwachten.

Gerelateerde berichten

marantz-spotify

Spotify komt naar Denon en Marantz

NIEUWS – Ook Marantz en Denon (beiden binnen de D&M group) krijgen Spotify op bepaalde receivers. Dit is natuurlijk een win / win situatie: Spotify krijgt meer aandacht binnen de hifi-wereld en Denon en Marantz kunnen een extra dienst leveren die een wereld van muziek opent. 

Serverproblemen

Geachte bezoeker van Alpha Audio. Zoals u wellicht hebt gemerkt, zijn er wat problemen met de website. De server waarop Alpha Audio draait, laat het af en toe afweten. Vandaar dat gisteren de website vanaf 16:00 tot ongeveer 22:00 niet te bereiken was. Heel vervelend natuurlijk. Wij proberen er alles aan te doen om deze […]

3 reacties

Geef een reactie