Klutz Design brengt orde in de chaos qua kabels

De Elevated Cable Riser van Klutz Design

De ‘cable lift’ van Klutz Design is een hulpmiddel om de welbekende kabelbrij rondom uw hifi-apparatuur in banen te leiden. Geen goedkope oplossing, helaas.

De gemiddelde hifi-liefhebber is meestal al heel blij als alles naar behoren werkt en goed klinkt. Maar als u tot de groep mensen behoort die absoluut niet tegen rommeligheid kan, dan is het netjes organiseren van de kabels rondom en tussen de diverse onderdelen van een hifi-installatie bittere noodzaak. En als u dan toch al veel geld hebt uitgegeven aan uw high-end set, dan kan dat natuurlijk het best in stijl gedaan worden. Bijvoorbeeld met de Elevated Cable Riser van Klutz Design. Zo op het oog zijn het blokjes hout met uitgefreesde kabelgoten. Volgens de fabrikant zijn ze gemaakt van esdoornhout. Dit blokje staat op een solide ondergrond van uit een stuk gefabriceerd blokje van Corian. Dat laatste is de merknaam van een stevige kunststof die ook gebruikt wordt voor bijvoorbeeld aanrechtbladen en gootstenen. Tussen deze beide blokjes plaatst u een kalfsleren kussentje gevuld met kwartszand.

Beter geluid

Volgens de fabrikant levert de aldus opgestelde sandwich een stabiele ligging van uw kabels op. Dat voorkomt dan weer storingen door ongewenste vibraties en moet uiteindelijk dus voor een beter geluid zorgen. Zoals reeds aangekondigd is het geen goedkope oplossing, een setje van vier complete ‘sandwiches’ kost u €1020,36. Maar dan beschikt u wel over een stukje design met filosofie erachter. Leverbaar vanaf het eerste kwartaal 2017.

17 reacties

 1. Dat je dit durft te plaatsen. Alpha Audio je laat je uitlachen.
  Vibraties in de kabels HaHaHaHa
  Maar dan beschikt u wel over een stukje design met filosofie erachter. HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHa

   1. Ik heb die knipoog niet kunnen ontdekken.

    Ik citeer: “Laat speakerkabel niet over de tapijt op statische vloeren lopen. Vreemd genoeg pak de kabel dan ongewenste storingen mee. Door ze iets van de vloer te leggen voorkomt u dit.”
    http://alpha-audio.nl/2015/04/multitest-betaalbare-speakerkabels/

    Ik kan me niet aan de indruk omtrekken dat Alpha Audio hier aanbeveelt om raisers te gebruiken.

    In de vernietigende kritiek van diverse reaguurders kan ik mij niet vinden.
    Als je gelooft dat een kabeltje te horen is, sterker je kunt zelfs het verschil horen tussen 17 kabeltjes!
    Waarom zou je dan niet ook in cable raisers geloven? Zelfde pot nat.

Geef een antwoord