Met een kabel van Burson pep je mobiel geluid op

De Burson Cable+ breng het wat magere mobiele audiosignaal naar een écht lijnniveau

Op het eerste gezicht lijkt de Burson Cable+ wellicht weer gebakken lucht, maar dat valt in dit geval mee. Het is een kabel met ingebouwde lijnniveau-versterker.

Het ‘lijn’ niveau dat de meeste smartphones en andere portable apparatuur leveren is aan de lage kant. Volgens Burson is dat zelfs duidelijk hoorbaar en klink muziek een stuk minder vol. En leidt luisteren tot vermoeidheid. Door nu met een in de kabel verwerkte versterker het uitgangssignaal uit een portable apparaat naar een echt lijnniveau te brengen wordt dat probleem opgelost. Het resultaat is een – volgens de fabrikant – duidelijk minder vermoeid en voller klinkend geluid.

Hoge voedingsspanning

De Cable+ maakt gebruik van een 24 Volt voedingsspanning, waarmee zoveel mogelijk ademruimte wordt gecreëerd. Voor de eigenlijke versterking wordt gebruik gemaakt van de V5 SS audiomodule met daarin onder meer een opamp van uitstekende kwaliteit. Aan de ingangskant van het apparaatje treft u een kabel met mini-jack aan die in elke smartphone – behalve de iPhone 7 – wel een plek vindt. Aan de uitgangskant staan RCA-pluggen klaar voor de koppeling aan elke versterker. Om de prijs hoeft u het niet echt te laten overigens, de Cable+ kost $149. Dat is best te overzien.

Gerelateerde berichten

Crystal introduceert Arabesque Mini

NIEUWS – Crystal (Cable) heeft al op de CES 2011 een prototype van de Arabesque Mini getoont. Het kleine broertje van de Arabesque Glass Master. Hoewel dat eigenlijk niet helemaal opgaat, want de Mini is niet van glas, maar van aluminium. Uiteraard heeft Crystal wel zijn best gedaan om het karakter van de Mini overeen […]

2 reacties

  1. Burson promoot graag zijn opamps, de V5-serie. Deze opamp heeft echter een hogere spanning nodig dan 5 V (ondergrens is 10V). Vandaar die 24V (-12 V +12V), heeft dus niets met het geluid te maken. Lijnniveau is 1,5 V of indien hoger 2,0 V. De voeding van het apparaat is geen accu van 24V (lachen!) maar een ingebouwde DC-DC converter die zijn aanvoer krijgt uit een 5V supply, ongetwijfeld een swichmode type.
    Er komen dus nogal wat componenten en mogelijke storingsbronnen in het signaalpad.
    Begrijp me goed, ik gun iedereen zijn handel, maar wel juist voorlichten!

Geef een reactie