web analytics

Ifi iDSD Black Label: ultieme portable DAC?

De Ifi (micro) iDSD Black Label

Ifi heeft een nieuwe DAC met de naam iDSD Black Label uitgebracht. Bedoeld voor portable gebruik heeft deze DAC bijzonder veel te bieden.

Lieten we gisteren al weten dat Ifi een nieuwe betaalbare DAC voor u klaar heeft staan, vandaag is het de beurt aan een meer high-end converter van hetzelfde merk. De (micro) iDSD Black Label (BL) kost duidelijk meer (€599 inclusief BTW), maar daar krijgt u dan ook wat voor terug. Het hart van de Black Label wordt gevormd door een Burr-Brown DSD512/PCM768/2xDXD True Native DAC, die tevens een hoofdtelefoonversterker aan boord heeft. Ook voor de overige elektronische onderdelen is gekozen voor kwaliteit. Voor de kenners: denk aan zaken als MELF, C0G en Sanyo OS-CONs. Een slimme SPDIF in/uitgang is aanwezig om de DAC erg flexibel inzetbaar te maken. Via asynchroon USB is een kwaliteit van maximaal 32 bit/768 kHz mogelijk. Daarnaast kunt u moeiteloos tot en met DSD512; quad, double en single speed DSD alsmede double en single speed DXD afspelen.

Aanpasbaar

De iDSD BL beschikt over een qua aansturing instelbare hoofdtelefoonuitgang. Het betekent dat alle soorten hoofdtelefoons – van extreem gevoelig tot exemplaren die krachtvoer benodigen – bruikbaar zijn. De voeding betreffende het digitale en analoge inwendige van de converter zijn netjes van elkaar gescheiden. Ook vermeldenswaardig is de AMR Global Master Timing femto-precision clock. Ofwel: weg met faseruis en jitter. Een ingebouwde 4800 mAh-accu zorgt voor volledige onafhankelijkheid van de netspanning.

3 reacties

    1. Wanneer je het verschil tussen Nano en Micro niet hoort in de woonkamer, zegt dat érg weinig over de werkelijke kwaliteiten van de Micro en veel meer over je setup of de manier waarop je luisterd.

  1. En zelfs in je HiFi thuis-set zal deze méér dan goed doen.
    Zou mooi zijn als ook van deze voor zowel hoofdtelefoon als HiFi-set combi eens een uitgebreide ‘review/test’ komt, kan dat AlphaAudio?
    Weer eens wat anders dan anders. ;-)

Geef een reactie