web analytics

Yamaha A-S801, oogt retro maar is bij de tijd

De Yamaha A-S801 geïntegreerde versterker

De nieuwe Yamaha A-S801 oogt alsof hij stamt uit de gouden jaren tachtig van de vorige eeuw, maar het is toch echt een moderne geïntegreerde versterker.

Retro is in en dat zien we ook terug in het ontwerp van hifi-componenten. De nieuwe Yamaha A-S801 is leverbaar met een zilverkleurige of zwarte behuizing. Displays en andere kenmerken van deze tijd ontbreken volledig. Het is bijna een spartaans aandoend geheel. Echter, onder de motorkap vindt u naast een 2 x 100 Watt versterker (in 8 Ohm) ook een DSD-capabele DAC. Deze is gebaseerd op de 32-bit ESS Sabre ES9010K2M. Via USB wordt PCM tot 384 kHz / 32 bit ondersteund. Ook met DSD 2,8 MHz en DSD 5,6 Mhz heeft de DAC geen moeite.

Dubbele bodem

De behuizing is voorzien van een dubbele bodem, deze moet vibraties tegengaan. Voor de puristen is de modus Pure Direct erg interessant, hiermee wordt onder meer de beschikbare Soft Loudness-instelling omzeild. De versterker is bedienbaar via de meegeleverde afstandsbediening. De A-S801 kost €899 en past bij een aantal soortgelijke ‘retro look’-apparatuur van Yamaha.

Gerelateerde berichten

Minx Air

Cambridge Audio Minx Air?

NIEUWS – Wat zien we nu op Youtube? Een video van Cambridge Audio over de Minx Air? Dat kennen we nog niet. Het blijken streaming luidsprekers te zijn. Ze zijn nog niet in Nederland, maar dat zal niet lang duren, gokken we zo. 

panasonic

Panasonic brengt multiroom-speakers uit

Met de SC-ALL8 en SC-ALL3 introduceert Panasonic twee nieuwe multiroom-speakers. Zoals de naam al aangeeft, kunnen de speakers in verschillende ruimten dezelfde muziek afspelen. Er is hierbij ondersteuning voor AllPlay van Qualcomm. Verder brengt het bedrijf ook de SH-ALL1C DAC uit.

1 reactie

  1. Ronald bedankt voor de tip. Dat moet wel wat kosten, ging ff kijken €999,– dat is gewoon een sprookje. Als dit geen happy end is. Dit is voor iedereen haalbaar. Yamaha maakt zijn belofte altijd waar. HIGH END for peanuts. Denon DRA 100 voor dezelfde prijs. Mag je niet vergelijken amp of receiver, maar als 35 watt niet genoeg is kom je met 100 watt meestal wel uit. Jouw luidsprekers bepalen welke de beste keuze is.

Geef een reactie