Roksan blak-serie nu leverbaar in Nederland

De blak Geïntegreerde Versterker USB

We kondigden afgelopen zomer de nieuwe blak-serie van Roksan al aan, inmiddels is al dit moois leverbaar. Ook zijn de specificaties bekend.

Met de blak-serie introduceert Roksan zijn nieuwe toplijn. De ontwerpopdracht was: maak topklasse audioapparatuur voor een ‘niet-topklasse’ prijs. Dit is volgens de fabrikant gelukt. Dankzij onder andere de nieuwste, met de hand geselecteerde componenten, nog meer verfijnde schakelingontwerpen, ongeëvenaarde bouwkwaliteit, afgestemde voedingstransformatoren en een nieuwe, stijlvolle vormgeving zijn het zonder meer mooie apparaten geworden. Ten eerste is er de blak Geïntegreerde Versterker USB. Dit is een ruim bemeten 2×150 W/8 Ohm versterker met een high-end USB DAC, een aptX Bluetooth-ontvanger plus een separate hoofdtelefoonversterker. Hij heeft drie lijningangen, een gebalanceerde XLR-lijningang, een high-end MM phono-ingang en een USB B-ingang. De USB DACkan overweg met bestanden tot en met 24 bit/192 kHz (PCM) of DSD128.

CD-speler

De blak CD-speler heeft dezelfde stevige behuizing als de versterker. Het CD-loopwerk is hierin volledig geïsoleerd om de invloed van trillingen te voorkomen. De CD-speler kenmerkt zich volgens de fabrikant door een ‘uiterst gedetailleerd geluidsbeeld met een ongelooflijke diepte’. De CD-speler beschikt over 3 digitale uitgangen (optisch, XLR en tulp) en 2 analoge (XLR en tulp). De Roksan blak-serie is leverbaar in de kleuren anthracite, charcoal en opium. De verkoopprijzen zijn: €3999 voor de blak Geïntegreerde Versterker USB en €3599 voor de blak CD-speler. Alhier vindt u de website van de importeur.

4 reacties

 1. Het schijnt een klasse D te zijn.
  Daar ben ik wat huiverig voor omdat ik naar jaren van A/B klasse versterkers heb geluisterd met daarin zeer goede.

  Zeg maar dezelfde angst die een buizenversterkerliefhebber heeft ten aanzien van een versterker met transistoren erin.

  1. Klasse D kan vreselijk klinken of geweldig. Zelfde geldt voor klasse AB, klasse A of T… Of buizen… of transistor… of… zeg het maar. Het gaat om hoe de techneut de techniek toepast.

 2. https://www.facebook.com/monitoraudio/photos/a.444943937024.226141.154518352024/10154438020087025

  Important Announcement:

  Monitor Audio are delighted to announce the acquisition of ROKSAN AUDIO, a well-respected manufacturer of amplifiers, loudspeakers and streaming source products.

  Like Monitor Audio, Roksan is a British company committed to superior audio performance with a reputation for design excellence, premium quality and exceptional value. We share an incredible synergy between our two product ranges and our business cultures.

  We are excited about the possibilities this acquisition offers. Further information to follow.

  #monitoraudio #roksan

Geef een antwoord