web analytics

Monitor Audio neemt branchegenoot Roksan over

Monitor Audio eigenaar van Roksan

Het Britse Monitor Audio neemt het al even Britse Roksan over. Volgens de kopers blijft de eigen identiteit van beide bedrijven daarbij gewaarborgd.

Met de overname van Roksan denkt Monitor audio een grote slag geslagen te hebben. Die bovendien volgens hen in het voordeel van de consument uit gaat pakken. Op zich geen vreemde gedachte natuurlijk, want beide bedrijven zijn spelers op hetzelfde speelveld. High-end audio is een liefde en passie die zonder meer gedeeld worden. Daar waar Monitor vooral speakers – al dan niet actief – levert, voegt Roksan daar behalve nog meer speakers ook andere apparatuur aan toe. Denk aan versterkers, cd-spelers, DAC’s en streamers. En daarmee ontstaat een uitermate interessant totaalpakket.

Gouden toekomst?

Volgens de kopers ‘was 2016 een fantastisch jaar voor Monitor Audio. De aankondiging van de aankoop is weer een signaal van de geboekte vooruitgang. Vooruit kijkend naar 2017 geldt dat beide bedrijven als afzonderlijke eenheden blijven bestaan. Maar dan onder één eigenaar. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die deze aankoop biedt. We houden u op de hoogte van de voordelen die gaan komen’.

Gerelateerde berichten

Arcam AVR600

Arcam 3D upgrade en 5 jaar garantie op de FMJ lijn

Zojuist bereikte ons het bericht dat Arcam per direct 3D upgrades aanbiedt voor de AVR500, AVR600 en AV888. Het volledig nieuw ontwikkelde HDMI board is dankzij de HDMI V1.4 chipset compatible met 3D videosignalen vanaf bijvoorbeeld Blu-Ray bronnen en Gaming Consoles.

New Music Show Belgie, Brussel

Wie staan er op de New Music Show?

NIEUWS – In het weekend van 6 en 7 oktober is weer de New Music Show in Brussel. Deze keer op een andere locatie, maar nog steeds sfeervol en groot. Wij hebben even een lijst met aanwezig merken op een rijtje gezet, zodat u kunt bepalen of het een bezoekje waard is!

4 reacties

  1. Dag Jaap,

    Ik heb nu IXOX 615 PC-OFC Speaker Cabel in gebruik tussen de Roksan Blak en de MA Platinum speakers. Denk jij dat een kabel upgrade zinvol is en zo ja, wat adviseer je mij dan? BVD.

    1. Ik neem aan dat je IXOS bedoelt. Ja: een upgrade is zonder enige twijfel aan te raden. Wat mooi gaat zijn, is afhankelijk van talloze factoren; smaak, ruimte, prijs… Probeer een paar kabels. We hebben ook aardig wat getest. Daarin beschrijven we wat de kabel doet.

  2. Prima en geen onlogische ‘fusie’. Ik heb na een heel lange en uitgebreide speur- en luistertocht voor de Roksan Blak (versterker + CD) met MA Platinum II 200 gekozen en dit is een perfecte match. Hoop dat er nog een keer recensie hier volgt, ben benieuwd wat ‘de kenners’ er van vinden!

Geef een reactie