web analytics

Genuin Audio Pearl, platenspeler met voorversterker

De Genuin Audio Pearl

Het Duitse Genuin Audio brengt een nieuwe platenspeler onder de naam Pearl uit. Het betreft deze keer een exemplaar met ingebouwde voorversterker.

De Pearl is gebaseerd op de vorig jaar geïntroduceerde Drive. De Drive bevat echter geen voorversterker, de Pearl wel. Die voorversterker kan zo z’n voordelen hebben, want het betekent dat de signaalweg van element naar versterking zo kort en optimaal mogelijk is. De voorversterker is helemaal instelbaar en kan daardoor met zowel MC- als MM-elementen overweg. Los van de voorversterker is de oorspronkelijke basis van de Drive aangehouden.

Meer nieuws van Genuin Audio

De Pearl is dus net als de Drive een snaar-aangedreven platenspeler. Verder kan er gekozen worden uit de draaisnelheden 33 1/3 en 45 tpm, helaas ontbreekt – voor de liefhebbers – 78 tpm. De behuizing oogt klassiek en tegelijkertijd professioneel. De Pearl kost als ‘totaalpakket’ inclusief toonarm ‘Point’ en MC-cartridge ‘Sting’ €12.500. De ‘nieuwe’ platenspeler is nog niet op de site van de fabrikant vermeld, maar zal waarschijnlijk hier toegevoegd worden. Tegelijk met de Pearl introduceert Genuin Audio ook de Nimbus, een klasse A/B-eindversterker. Veel meer is er (nog) niet bekend over de eindversterker, zelfs de prijs is nog niet vastgesteld. Wel schijnt deze volgens de geruchten onder de €5000 geplaatst te zijn.

Gerelateerde berichten

Bouw uw eigen PassLabs eindversterker

NIEUWS – Voor de sleutelaars onder ons is er bijna niets leukers dan ‘handen uit de mouwen en knutselen maar!’. Met dat idee is Lineair Audio AmpCamp begonnen. Iedereen die zijn eigen klasse-A versterker wil bouwen op basis van een PassLabs-ontwerp, kan 17 november bij Fonty’s Hogescholen terecht!

Netflix

Netflix wederom euro duurder

Net als vorig jaar introduceert Netflix een prijsverhoging. Nieuwe abonnees betalen betalen voor een standaardabonnement dadelijk 9,99 euro per maand, kortom één euro meer dan het huidige tarief. De prijzen voor het Basic- en Premium-account wijzigen voorlopig niet.

Geef een reactie