web analytics

Exclusieve Mavros Ultra SE interconnect van Atlas

Als u net naast de gelimiteerde Atlas Mavros Ultra SE grijpt, kunt u altijd nog gaan voor de SE-loze variant

Dat kabels invloed hebben op de geluidskwaliteit mag inmiddels wel als bekend worden verondersteld, voor de liefhebbers gaat het Schotse Atlas nog een stukje verder.

Van de Atlas Mavros Ultra SE zijn maar vijftig exemplaren gemaakt. Voorzien van vergulde en speciaal vormgegeven RCA-pluggen ogen ze alvast oogstrelend mooi. Daarnaast is elk kabelpaar voorzien van een unieke oplopende nummering. Ook krijgt u er een handgesigneerd echtheidscertificaat bij. En wordt het geheel in een mooie doos geleverd. De prijzen voor deze gelimiteerde editie beginnen bij 1495 Britse ponden, omgerekend momenteel net iets minder dan €1700.

Korrelvrij koper

De Mavros Ultra is gebouwd rondom geleiders van korrelvrij koper. Elke ‘hoofdader’ is samengesteld uit 6 groepen van 12 gevlochten strengen. Het geheel loopt door een koper-Mylar afscherming die HF-interferentie voorkomt en ruis buiten de deur moet houden. Als isolatie is gebruik gemaakt van Teflon-tape, deze wordt vervolgens weer afgedekt door een beschermende kunststof huls. Mocht u net naast de gelimiteerde editie grijpen – die kans is met slechts 50 stuks best groot – dan zijn er altijd nog de reguliere Mavros Ultra’s van Atlas.

Gerelateerde berichten

Drie nieuwe Naim-versterkers

Naim introduceert drie vernieuwde en verbeterde geïntegreerde versterkers die de plaats innemen van de bestaande NAIT 5i, NAIT XS en SUPERNAIT. Alledrie de versterkers krijgen, in de ware Naim-traditie, de beschikking over grotere transformatoren en verbeterde voedingen. 

4 reacties

  1. Mee eens, ik heb de Atlas Hyper 2.0 speaker cable en de goede en relatief goedkope interconnect cable van dit merk, de Atlas Element. Beide scoorde 5 sterren bij What HiFi in het verleden.

 1. Hebben jullie dat ook zo vaak?
  Je knipt een koperdraad door en er komen allemaal korrels uitrollen.
  Gelijk een enorme troep.
  Had je maar korrelvrije kabel moeten gebruiken.

  “and is made with Ohno Continuous Cast (OCC) grain-free copper which aims to reduce corrosion and claims a lower electrical resistance.”

  grain-free gaat niet over (graan)korrels maar over de kristalstructuur.
  OCC is een methode om mono kristallen van grote lengte te maken
  Die graankorrel vrije kabel van Ronald is dus een mono-kristallijne kabel.

Geef een reactie