web analytics

ELAC Concerto, een jubileumspeaker van formaat

De ELAC Concerto

Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van ELAC heeft deze Duitse fabrikant een bijzondere speaker uitgebracht: de Concerto.

De Concerto is duidelijk niet bedoeld voor kleinbehuisden. En ook niet direct voor mensen met een wat krappere portemonnee. Want om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Concerto kost €60.000. Daarvoor kunt u dan wel uit elke gewenste kleur kiezen, standaard is er de optie zwart of wit. De 1,67 meter hoge speakers ogen organisch en passen waarschijnlijk wel in zo ongeveer elk interieur. In het chassis zijn vijf tweeters ingebouwd, twee kristalmembramen voor de middentonen en vier 10-inch basspeakers in push-pull-configuratie. Een box weegt 140 kilo, inclusief aluminium voetplaat.

Ontwerp

Hoewel het ontwerp trendy aandoet was dat niet de insteek van de ontwerpers. De vorm heeft alles te maken met het produceren van zo optimaal mogelijk klinkend geluid. Héél veel meer is nog niet bekend over de jubileumspeakers, we adviseren u dan ook om de productpagina in de gaten te houden. Op het moment van schrijven is er nog nauwelijks iets ingevuld qua specs, maar dat zal ongetwijfeld nog wel gaan gebeuren.

Gerelateerde berichten

De Mu-so Qb Hifi-kubus

Mu-so Qb levert compact hifi-geluid

Voor kleinbehuisden of gewoon voor op de slaapkamer: de Mu-so Qb van Naim levert vanuit een compacte 21 cm kubus 300 Watt aan hifi-geluid. Het is daarmee de ideale kompaan voor bijvoorbeeld een high end portable muziekspeler, uw smartphone of een notebook.

Wat was populair in 2013?

NIEUWS – We weten niet hoe het met u zit, maar wij houden wel van lijstjes bij Alpha Audio. Met name aan het einde van het jaar wanneer we even kunnen terugkijken op wat onze bezoekers interessant hebben gevonden. Tijd voor de top 10 reviews en artikelen van 2013!

Geef een reactie