web analytics

DIMD PP10 klasse AB buizenversterker uit Letland

De DIMD PP10 buizenversterker

In de voormalige Oostbloklanden wordt nog veel ontworpen op basis van buizen, zo ook deze DIMD PP10 klasse AB-eindversterker.

De liefde voor audio is duidelijk aanwezig in de oostelijke regionen van Europa. En de liefde voor buizen aldaar is eveneens niet te missen. Neem bijvoorbeeld deze nieuwe PP10 eindversterker van het Letse DIMD. Het is een zogeheten push-pull ontwerp, waarbij een viertal EL84 buizen wordt aangestuurd door een paartje ECC83’s. De versterker beschikt over vier RCA-ingangen met een ingangsimpedantie van 100 kOhm. De ingangsgevoeligheid bedraagt 420 mV. De uitgangsimpedantie ligt op 2,8 Ohm.

Bescheiden feedback

Volgens de fabrikant zorgt een feedback van slechts 6 dB ervoor dat de eigenschappen van de versterker perfect kloppen. En dat levert een netjes uitgebalanceerde versterker op met een mooie frequentiekarakteristiek. Het frequentiebereik loopt van 20-20.000 Hz, en feitelijk wordt alles tussen de 10 en 40 kHz meegenomen. De versterker is ontworpen voor aansturing van 6 of 8 Ohm speakers en het maximale uitgangsvermogen bedraagt 2 x 10 Watt. Aan de PP10 hangt een prijskaartje van €3250.

Gerelateerde berichten

Loewe Art

Nieuwe Loewe Art beschikbaar

Zoals op IFA 2013 aangekondigd heeft Loewe zijn productgroep Loewe Art van top tot teen vernieuwd. De vier nieuwe Full-HD lcd-televisies met Edge-LED-backlight beslaan een beeldspectrum van middelgroot, met 32 inch, via 40 en 50 inch, tot groot, met 60 inch.

AKG K545

IFA 2013: nieuwe hoofdtelefoons van AKG

AKG zet de toon op het gebied van design en innovatie met de introductie van drie nieuwe hoofdtelefoons op de IFA. De uitdrukking ?klein maar fijn? is op het lijf geschreven van de AKG K323 XS in-ear hoofdtelefoon, één van de kleinste en lichtste hoofdtelefoons ter wereld.

Geef een reactie