web analytics

Bowers & Wilkins bestaat 50 jaar, reden voor een feestje

Bowers & Wilins viert feest, onder meer met deze ultieme top-50

De Britse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins bestaat 50 jaar. En dat betekent niet alleen een bedrijfsfeest maar ook een speciale jubileum-hoofdtelefoon.

Om maar met het laatste te beginnen: die jubileum-hoofdtelefoon is er nog niet, maar staat wel op springen. Het gaat hier om de P9 Signature, volgens B&W de best klinkende en meest luxe hoofdtelefoon die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Samen met de eerder dit jaar geïntroduceerde 800 D3 luidspreker, vertegenwoordigt de P9 op unieke wijze de 50 jaar aan compromisloze audiokwaliteit waar Bowers & Wilkins bekend om staat, zo meldt het bedrijf. De jubileum-hoofdtelefoon levert een unieke luisterervaring dankzij nieuwe, door Bowers & Wilkins zelf ontwikkelde technologieën. Dat moet zorgen voor uiterste precisie bij hoge frequenties en ook voor een prachtige basweergave. De P9 is gemaakt van hoogwaardig Italiaans Saffiano leer en beschikt over opvouwbare aluminium armen. Die zijn niet alleen duurzaam, maar geven de hoofdband ook extra stevigheid.

Herdenkingsboek

Bowers & Wilkins zal ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag ook een speciaal hardcover herdenkingsboek uitbrengen. Hierin staat de historische reis van het audiomerk, zoals verteld door de oprichters van het bedrijf. Ook vindt u er de producten die het bedrijf in de loop der jaren heeft geïntroduceerd in terug. Het bijzondere boek bevat nooit eerder vertoonde of gehoorde archiefbeelden en anekdotes. Ook interessant is de jubileumwebsite met vijftig albums die volgens B&W zowel geluidstechnisch als muzikaal iconisch zijn.

Gerelateerde berichten

Bryston BDA-2

Bryston BDA-2: een high res BDA-1

NIEUWS – We hebben de Bryston BDA-1 vorig jaar getest. Misschien niet de meest ideale tijd, want de dac liep ver bij de concurrentie achter. Bryston heeft de dac nu een update gegeven: de BDA-2 biedt een high-res usb-input én nieuwe converters. 

Geef een reactie