TEAC TN-400BT platenspeler met Bluetooth

De TEAC TN-400BT, een platenspeler met Bluetooth

Wilt u én het genot van een stukje vinyl én modern draadloos Bluetooth gebruiksgemak, dan is er de TEAC TN-400BT. Incusief aptX.

Een van de meest aardige onderdelen van de nieuwe TN-400BT van TEAC is natuurlijk Bluetooth. Het betekent dat u deze platenspeler moeiteloos draadloos kunt koppelen aan een Bluetooth-speaker. Of dat een echte hifi-kwaliteit oplevert hangt natuurlijk erg af van de betreffende luidspreker. In ieder geval worden aptX (en AAC) ondersteund, dus wat Bluetooth betreft haalt u wel het maximaal haarbare uit het systeem. Tegelijkertijd is voorzien in een USB-aansluiting voor koppeling met de PC. De ingebouwde ADC kan echter tot slechts 16 bit bij 48 kHz samplerate gaan. En dat is eigenlijk net een tikje te weinig voor het in topkwaliteit digitaliseren van vinyl.

Analoog

Gelukkig heeft TEAC ook aan traditionele analoge lijn-uitgangen gedacht. De ingebouwde phono-EQ ondersteunt MC-cartridges, inclusief de meegeleverde AT-95E van Audio-Technica. Zo zijn eindversterkers eenvoudig aan te sluiten, maar kunt u ook via een hoogwaardige externe ADC aan het digitaliseren slaan. En daarmee ontstaat een veelzijdig geheel. Zeker als u bedenkt dat naast de bekende 33 en 45 tpm ook 78 tpm beschikbaar is. Daarmee zijn zelfs platen uit de écht oude doos (weer) hoorbaar te maken. De prijs zal waarschijnlijk op €499 komen te liggen. Al wordt in Engeland een adviesprijs van £399 genoemd. Sla uw slag, zouden we zeggen.

4 reacties

 1. Uiteraard MM, staat ook in de specs.

  “Der TN-400BT ist mit einem integrierten Phono-EQ-Verstärker ausgestattet, der
  MM-Tonabnehmersysteme unterstützt. ”

  Een nieuwsbericht van Ronald zonder fouten, dat is pas echt nieuws 🙂

  1. Procentueel gezien valt het allemaal reuze mee hoor Vincent. Wij pakken ook veel nieuws dat vertaald moet worden. Daarbij herschrijven we alles. Dat is een stuk lastiger dan de – veelal zeer incomplete – persberichten overtikken.

 2. “De ingebouwde phono-EQ ondersteunt MC-cartridges, inclusief de meegeleverde AT-95E van Audio-Technica.”

  Ik neem aan dat hier MM-cartridges worden bedoeld? De AT is in ieder geval een MM-element.

Geef een antwoord