Review Yamaha A-S2100 versterker

in Hi-Fi (617) | Reviews (249) | Versterkers (83) | Geïntegreerd (28) | Recensies (564) |


yamaha-A-S2100-AMP

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
2499

 • Yamaha A-S2100
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 75%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

“Stelt u zich eens een krachtige, robuuste en degelijke versterker voor” De kans is groot dat het plaatje dat u in gedachte heeft, sterk overeenkomt met dat van de Yamaha A-S2100. Dat is niet zonder toeval. De Yamaha A-S2100 heeft een sterk en krachtig voorkomen in een retro jasje. Echte schakelaars, draaiknoppen en VU meters. Er staat echt een versterker!

Van binnen is de Yamaha een rasechte 21ste eeuw versterker. Met 160 watt per kanaal is hij krachtig genoeg om dan ook complexe speakers aan te sturen. En dat doet hij heel natuurlijk en soepel. In een analoge opstelling komt dat het warmere geluid ten goede. En bij de digitale opstelling laat hij ook de 'helderheid' door.

Dat toont aan de Yamaha A-S2100 een serieuze versterker is. Toch is er een kleine keerzijde aan het ontwerp. Bij echte rockmuziek mag er iets meer pit inzitten. Maar het heeft ons er niet van weerhouden de luchtgitaar op te pakken!

Logo’s zijn voor velen herkenbaar. Denkt u maar eens aan een grote gele M. Inderdaad. Dat roept direct tot de verbeelding. Vieze vette hap, die stiekem best lekker is. En als u nu eens denkt aan Yamaha? Ziet u dan het logo voor u? We testen de Yamaha A-S2100 geïtegreerde versterker.

Bij Yamaha kunt u aan twee dingen denken. De motoren of de muzikale kant. Echter: de historie van Yahama begint bij de instrumenten.

Begin 1900 is Yamaha begonnen met het maken van piano’s. En anno 21ste eeuw is Yamaha dat ook niet verleerd. Maar net als op het gebied van muziek, moet het goed klinken. Zuiver… in toon. En zodoende moeten instrumenten gestemd worden. Tegenwoordig gebeurt het stemmen van instrumenten met computers. Een microfoon die gewoonweg meet wat de toon is. En dan krijgt u een lampje dat groen oplicht als het klopt. Simpel. Echter… vroeger deden ze dat met stemvorken. En als u goed kijkt naar het logo van Yamaha ziet u geen wiel, maar stemvorken.

Nostalgie

Laten we dit nostalgische gevoel vooral vasthouden. Want we testen de Yamaha A-S2100. Een versterker met de hoofdletter V. Maar liefst 23 kilo schoon aan de haak! U begrijpt dat met dit soort versterkers wij geen fitnessabonnement nodig hebben. Maar dat even terzijde. We willen dat u even meekijkt naar de voorkant van de A-S2100.

We zien draaiknoppen, schakelaars en… yes: VU meters. De versterker heeft een retrojasje mee gekregen. Een vintage design. Nu vinden wij daar wat van op de redactie, we leven in de 21ste eeuw en less is more. Maar het uiterlijk van de A-S2100, roept bij ons het Alpha mannetje omhoog. De oer-Audiofiel! De robuuste knoppen en schakelaars doen iets met ons.
“Ja dit is gaaf!” Unaniem besloten op de redactie. Als we een ”Cool Bord” zouden hebben, dan zou de A-S2100 daar een plek op krijgen. Het gevoel van de versterker aanzetten door de schakelaar om te flippen. Het gevoel is nauwelijks te omschrijven. Het voelt gewoon goed. Alles voelt solide aan. Geen plastic frutsel, knoppen of andere meuk die u echt niet op een versterker wilt terugvinden.

Goed

Sterk in analoge en digitale opstelling

“Natural Sound”

Geschikt voor complexe speakers

Robuuste/degelijke versterker

Mooi ontwerp

Minder goed

Mag iets meer pit in (rockmuziek)

 • Ik heb deze versterker nu zo’n twee jaar in mijn bezet en ben er zeer tevreden over. Hij stuurt mijn Revel F208 luidsprekers met gemak aan en dat zijn beslist geen kleine jongens. Ik denk dat ik een van de eerste in Nederland was die deze versterker kocht, want ik betaalde toentertijd maar 1900 euro. Later kwam de A-S1100 uit en die heeft als nieuw tussenmodel de prijs opgedreven van de A-S2100. Ik heb deze versterker gekocht op basis van de retro look met VU-meters en de waanzinnig goede test en ranking in het Duitse blad Audio. In de praktijk is er slechts een nadeel en dat is dat de volume knopjes op de afstandbediening iets te grote stapjes kent. Echter, nu Audirvana Plus met ReplayGain is uitgekomen, gebruik ik de afstandsbediening alleen nog voor het aan- en uitzetten van deze prachtige versterker. Van harte aanbevolen dus, deze versterker!

 • Vind dit echt een prachtding. Die uv-meters zag ik voor het eerst bij mijn opa. Als kleine gast. Prachtig hoe die meters heen en weer gingen. En goed dat er weer meer fabrikanten gewone versterkers uitbrengen zonder dac en weet ik veel wat. Dan kan je je eigen dac er op aansluiten in de beste omstandigheden. En dan die klik inderdaad bij het schakelen. Dat is hifi.

  Ook het cd transport komt weer meer op. Wederom je eigen dac die de boel overneemt in de beste omstandigheden. Back to the roots.

 • Beste Jaap, €2500,– is veel geld maar wat ik al eerder schreef, Quintijn vond het vermogen te laag met rockmuziek. We weten allemaal dat het vermogen weinig betekend inzake de prijs. De mono blokken van Quad kosten nog meer. Dus dit begrag is voor de 2100 niets teveel. Alleen met lastige speakers of laag rendement is de 3000 een aanrader

  • Hallo Ferdy, de Yamaha heeft aan vermogen niks te kort. Het beetje pit wat hij mist heeft meer te maken waar de Yamaha zijn pijlen op richt. Vermogen is niet inherent aan geluidskwaliteit. Yamaha kiest voor een ‘Natural Sound’. Dat klinkt fantastisch. Maar mist daardoor bij rock en een beetje pit.
   Dank voor toevoeging.

 • Ik vind het juist goed dat deze wordt besproken. Het hoeven niet altijd peperdure producten te zijn. Deze is haalbaar voor heel wat liefhebbers.

 • Waarom wordt de A-S 3000 niet getest. Want dan zijn er geen minpunten. Vindt de 2100 een koopje trouwens de 3000 €4999,– is wat er geboden wordt een schijntje. Zodra de financiën het toe laten wordt dit mijn nieuwe versterker. Yamaha is eerlijk met zijn specificaties, en deze spreken boekdelen. Bedankt voor de tip.

  • Dag Ferdy,

   We pakken vaak genoeg de duurste. Denk aan de Hegel H360. We vinden het echter ook vaak heel interessant om het tussenmodel te pakken. Kijken of fabrikanten de juiste concessies kunnen doen als ze iets voor minder geld in de markt moeten zetten. Yamaha weet dat heel goed te doen.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: