Review Silvercrest SKM 40A1 on-ear hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (91) | On Ear (16) |


silvercrest-skm-40a1

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3 sterren
 • Goed!
15

 • Silvercrest SKM 40A1
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 75%
 • Comfort
  Schrijver: 60%
 • Weergave
  Schrijver: 40%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

Wat mag je verwachten van een hoofdtelefoon van 15 euro? Niet zo veel naar onze mening. Toch: de Silvercrest is niet slecht gemaakt en is vrij stevig. De weergave? Ja: niet denderend. En wij zouden er niet mee kunnen leven. Maar feit is: het werkt allemaal.

Wie weleens in de Lidl komt, kent vast de ‘graaibakken’. Daar ligt van alles in. Van gereedschap tot ledlampjes tot sokken én… hoofdtelefoons. Wij konden het niet laten een prachtige Silvercrest on-ear hoofdtelefoon te kopen. En te beoordelen. Let’s go!

Als we de Silvercrest SKM 40A1 uitpakken, valt ons op dat je voor ongeveer 15 euro een prima gefabriceerde hoofdtelefoon in huis haalt. Het kunststof is stevig en de verstelbaarheid is helemaal niet slecht. Kortom: eerste indruk is niet slecht.

Comfort

Cruciaal bij een hoofdtelefoon is comfort. Zit het lekker, dan kun je er veelal ook langer van genieten. Zit het slecht, dan gebruik je hem gewoon niet. Het comfort van de SKM 40A1 is niet denderend. Het klemt niet te hard, maar de kussens mogen zachter. En daarbij: on-ear zit nooit zo fijn als een over-ear of zelfs een in-ear.

De hoofdband is echter prima te verstellen: dus zowel grote als kleine hoofden passen.

Goed

Prima gemaakt

Oogt geinig

Microfoon

Minder goed

Comfort is niet geweldig

Weergave is kaal

 • Als je jong bent is dit een prima product. Jaren met goedkope spullen naar muziek geluisterd en nooit iets gemist. Als het maar hard ging. Nu heb ik andere prioriteiten natuurlijk. En het rare is dat ik nu pas weer enkele weken aan het luisteren ben. Voordien altijd maar aan het kopen en verkopen.

  Maar ik had vroeger een walkman die fantastisch goed klonk en bijzonder luid ging. En hij was niet van een gevestigd merk. Toen bestond geluidsbegrenzing nog niet. Daarom heb ik nu tinnitus in het rechteroor. Een kleine prijs voor veel mooie momenten muziek beluisteren.

  groet

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: