Review Kii Three

in Hi-Fi (965) | Reviews (743) | Hifi recensies (349) | Luidsprekers (142) | Actief (30) |


kii-three

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
9999

 • Kii Three
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 95%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 70%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

De Kii Three is een bijzonder product. De speaker oogt geweldig, is compact, klinkt zéér compleet en is realistisch geprijsd voor een totaal oplossing. Perfect voor wie een mooie én muzikale oplossing zoekt.

Wel één puntje: bronnen en volumeregeling. Op dit moment is de Kii Control er nog niet. Die komt... zie de foto's. Als de Control er is, is de Kii écht compleet, aangezien dan volume te regelen is, los van de bron van de consument. Ook schakelen tussen inputs is dan mogelijk, wat erg wenselijk is. Contour en plaatsings-instellingen achterop de unit zullen lastig zijn voor de leek. Maar dat hoeft maar één keer ingeregeld te worden.

De Kii Three is voor ons een serieuze oplossing voor de moderne liefhebber. Waren er maar meer fabrikanten die dit inzien... Dan kan hifi nog weleens aan populariteit gaan winnen!

We leven in een tijd van integratie. Simpliciteit met veel functionaliteit. Slimme fabrikanten spelen daarop in. Kii Audio is zo’n fabrikant. Die komt met een actieve luidspreker met ingebouwde dac. En nog wat extra troeven. We testen de Kii Three.

Strak. Dat is het eerste wat we denken als we de Kii Three zien. Een mooie witte luidspreker met zwarte accenten. De afwerking is keurig… her er der een schroefje die weg had mogen vallen, maar overall gewoon prima. Leuk detail: op het front prijkt een leuk ledje boven de ‘i’ die aangeeft dat hij aan staat.

Het voordeel van een actief systeem is dat er niet veel kabels nodig zijn. Ook geen dikke kabels. Dus wie een beetje goed is met kabelmanagement, kan het zo strak krijgen dat er eigenlijk geen kabels meer zichtbaar zijn. Kijk: daar houden we van.

Alleen een bron

Feitelijk komt het er bij de Kii Three op neer dat u alleen nog maar een bron nodig hebt. Wel een bron met volumeregeling, want anders staat de Kii op vol volume. En dat is alles behalve prettig natuurlijk…. we spreken uit ervaring.

Een punt waar Kii hard mee aan het werk is, is een eigen ‘schakeldoos’ en volumeregeling. We hebben begrepen dat de Kii Control er snel aan komt. Deze maakt bronselectie en volumeregeling mogelijk. Goed nieuws!

En eerlijk gezegd vinden we dat nu wel echt een punt van kritiek, aangezien het nu compleet afhangt van de bron hoe hard de Kii staat. En aangezien er genoeg digitale bronnen zijn waarbij volumeregeling niet mogelijk is, is dat een probleem.

Wij hebben dat opgelost door de Pass XP 10 als bron- en volumeregeling te gebruiken. Maar dan worden wel alle analoge signalen eerst door de Kii Three gedigitaliseerd. Dat is dus dubbelop: digitaal naar anloog, volumeregeling en weer analoog naar digitaal. Direct digitaal is veelal dus mooier. Maar dan moet u wel een bron hebben met een degelijke volumeregeling. Dus niet zo’n systeem waarbij gewoonweg bits worden weggegooid. En tsja: die bronnen zijn ook weer schaars. Lastig.

NB: Wifimedia draait met een Lumen op de Kii Three. Dat schijnt heel erg goed te zijn.

Goed

Oogt strak

Klinkt indrukwekkend goed

Simpel te installeren

Interessante prijs

Minder goed

Nog geen input en volumeregeling (komt)

 • In hoeverre is het een eerlijk vergelijk met de Grimm ls 1 be… De bronnen zullen verschillend zijn,…. En hoe e.e.a. is aangesloten,…Vlgs. mij is bekabeling aan de Grimm ook zelf ontwikkeld, terwijl de Kii3 getest is met bijgeleverde basic-bekabeling? Ik heb hier even mee gespeeld, Maar nu met zelf op maat gemaakte power cords en een Audioquest Carbon lan kabel tussen de speakers en een goede aes/ebu (audioquest coffee)… Een heel ander verhaal….ook zand in poten van de stands werkt erg positief.
  Hoe de Kii3 s getest zijn is natuurlijk ook verre van ideaal, da, ad,da….
  Alles bezien zou het verschil misschien wel minder groot kunnen zijn tussen Grimm en Kii3…
  Grimm heeft natuurlijk een prachtige be tweeter, die voor veel subtiliteit kan bijdragen, maar om een verschil van 26.000 euro te rechtvaardigen??
  kortom, laten we er het op houden dat het 2 totaal verschillende luidsprekers zijn met een ander concept…, met als gemeenschappelijke factor n Core versterkers van Bruno Putzeys

  • De speakers zijn op dezelfde bron getest: een NAD M50. Tevens nog wat andere bronnen… maar dus gelijk. De Grimm LS1be is ook analoog getest. Immers: we testen alle inputs. Maar idd grootste deel digitaal, omdat er een volumeregeling bij de Grimm zit (krijgt de Kii ook). Kortom: de test-situaties zijn nagenoeg gelijk.

   Even over kabels: Grimm gebruikt tussen de speakers gewoon een standaard CAT-kabel hoor. Zit een sokje om, maar is dus helemaal niets bijzonders. De digitale kabels is een ander verhaal. Maar de kabel tussen de Grimms is gewoon CAT (volgens mij CAT6). Ik denk persoonlijk dat het ook geen snars uitmaakt wat voor kabels je daar tussen legt. Maar goed: ik heb het niet geprobeerd. Wellicht zit ik er helemaal naast. Power-kabel is een ander verhaal. Dat kan zeker wel een groot verschil maken. Wij testen echter nagenoeg altijd met standaard-kabels, omdat dit de test kan beïnvloeden. Onze eigen componenten hangen aan Audioquest NRG1000, omdat dit een vaste factor is in de set.

 • Je kan in principe S/PDIF coax aansluiten op een AES ingang met een passieve adapter, mits de ingang niet al te moeilijk doet over de verschillen in metadata.

  Als je geluk hebt kan je zelfs nog wel wegkomen met de S/PDIF coax gewoon direct op pin 2&3 van de ingang aan te sluiten. Netter is met een trafo om de impedantie te matchen en de voltage swing op te krikken, zie bijv RaneNote 149 voor details.

 • Beste Paul,
  De Kii 3 heeft 30 verschillende settings om in te stellen op de luisterplek, en geen 3! Straks kun je in de Kii Control al deze settings instellen op de luisterplek, dus iedereen wordt op z’n wenken bediend. Verder wat betreft akoestische ruimtemeting, akoestische problemen dien je akoestisch op te lossen. Wat er in de Kii 3 gebeurt, is bijzonder complex, de speaker is namelijk directief vanaf 50Hz! Hiermee los je al de helft van al je akoestische problemen in de ruimte op, je hebt immers de klassieke laagopbouw achter de speaker al niet meer, om maar iets te noemen. Heb je ze eigenlijk al gehoord?

 • Mooie resencie. Made in NL. De tweeter is Seas dxt (niet de berillium variant van de Grimm) maar wat voor woofers? aluminium? in ieder geval een bijzondere inverse rubber ophanging. Hij heeft 3 instellingen voor de plaatsing, zou mooi zijn als die ook met de afstandsbediening zijn te bedienen. Ik had eigenlijk acoustische ruimtemeting hiervoor verwacht, dit is niet zo bijzonder meer. Door het flinke vermogen is het mogelijk dat hij zo laag gaat met zo’n kleine kast, maar ik had voor de bas groter vermogen verwacht nc400. Nu nog een recensie van Dutch en Dutch?

  • Dag Paul,

   Vergeet niet dat er vier keer 250 watt voor het laag beschikbaar is: dus 1000 watt. Voor het midden en hoog ook ieder 250 watt. Dat lijkt me ruim voldoende. Akoestische correctie zou nog kunnen als je bijvoorbeeld een Trinnov pakt als voortrap / streamer. Vraag me af hoe dat gaat werken. Kan goed gaan, kan gruwelijk fout gaan, omdat de Kii natuurlijk ook wat doet via de DSP.

   Ja, aanpassing van de plaatsing via de AB zou tof zijn. Maar ja: hoe vaak verplaats je de speaker? Contour idem.

   En idd! Nu nog de Dutch & Dutch… en dan hebben we ze allemaal gehad! Wellicht een ‘recap’-artikel daarna.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: