Review: Bryston 4B3 – De Nieuwe Referentie

in Hi-Fi (966) | Eindversterkers (26) | Hifi recensies (335) | Versterkers (105) |


Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
6390

 • Bryston 4B3
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Klank
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Bouwwijze
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

De 4B heeft zijn iconische status na 40 jaar niet verloren. Met de introductie van de nieuwe Bryston 4B3 eindversterker bewijst de fabrikant dat de 4B nog steeds de benchmark is op het gebied van inzetbaarheid, stabiliteit en klankeigenschappen. Eens, zesduizend Euro is niet bepaald goedkoop, maar volgens ons is deze investering elke Euro meer dan waard. Zelfs ver boven dit prijspunt is de 4B Cubed een harde noot om te kraken. Voor ons voldoende om de 4B3 te promoveren tot onze ‘nieuwe referentie’. Bryston; de keuze van Alpha-mannen.

Nadat we eerder dit jaar van Mafico de geheel venieuwde Bryston 3B3 ter test ontvingen, ontvangen we nu ook de iconische Bryston 4B3 uit de Cubed serie. Volgens de importeur klinken beide telgen vrijwel gelijk, maar wij weten dat een iconische status niet wordt verworven op gelijkwaardigheid. Hier moet meer aan de hand zijn. Tijd voor een review.

Bij Alpha-Audio zijn we al jaren bekend met de producten van Bryston en deze hebben een uitstekende reputatie als het gaat om klank, bouwwijze en stabiliteit. Desondanks hebben we niet heel veel producten van deze fabrikant op onze testbank gehad. Dit is geen onwil, maar eerder toe te schrijven aan het productbeleid van de fabrikant. Wanneer een model een levenscyclus heeft van 6 tot 8 jaar, dan is er na introductie een lange tijd niet veel nieuws meer om te melden. Bryston heeft de laatste tijd echter veel nieuwtjes en hierom werken we ons de afgelopen maanden in het zweet om alle nieuwe producten de revue te laten passeren.

Voer voor powerlifters

Zweet. Dit is in eerste plaats van toepassing op de vrouwelijke chauffeur van de bezorgdienst die de 4B met een knalrood hoofd bij ons komt afleveren. “Op de bon staat 15 kilo, maar dit pakket is echt geen 15 kilo!”. Nonchalant halen we onze schouders op en glimlachen maar even lief naar haar terwijl de alleraardigste slanke den zich in het zweet werkt om de Bryston 4B3 over de drempel te tillen.

Na wat gedraai en angstige blikken van de betreffende redacteur richting de lijvige verpakking besluiten we deze na een paar koppen ’Alpha-certified’ koffie toch maar te openen. Na het liften van het beschermende verpakkingsmateriaal concluderen we dat de 4B in tegenstelling tot de 3B een stuk dieper is en al bij de eerste blikken in de verpakking denken we met weemoed terug aan de 3B ‘dieetversie’. Al die extra kilo’s om die paar decibel luider te kunnen spelen?

Goed

Klankeigenschappen

Controle en stabiliteit

Krachtig sublaag

Detail en microdetail

Garantietermijn van 20 jaar

Prijs/kwaliteit

Minder goed

Optisch te trendy?

Verslavend…

Toch wel een stevige prijs in echte Euro’s.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: