Quad-Raad levert speakers van het Engelse Castle

Quad-Raad voegt speakers van Castle toe aan het leveringsassortiment

Quad-Raad timmert stevig aan de weg wat uitbreiding betreft van zijn leveringsprogramma, deze maand zijn de speakers van Castle toegevoegd.

Sinds 1 oktober heeft Quad-raad het Engelse luidsprekermerk Castle in het leveringsprogramma zitten. Dit Engelse bedrijf presenteert zichzelf als fabrikant van ‘furniture quality hi-fi speakers’. En het moet gezegd: de luidsprekers zien er oogstrelend mooi uit. Zo is er de Avon-serie: met de hand vervaardigd, voorzien van echt houtfineer (in diverse afwerkingen) en een bandtweeter. De modellen Avon-1 en -2 zijn monitor, de Avon-4 en -5 vloerstaander en daarnaast transmissielijn. Prijzen per stuk zijn: Avon-1 €599, Avon-2 €699, Avon-4 €999 en de Avon-5 €1.299.

Ridderlijk

De Knight-serie bestaat uit vijf modellen.  Ook nu kunt u weer uit diverse afwerkingen kiezen. Prijzen per stuk zijn: Knight-1 €249, Knight-2 €299, Knight-3 €399, Knight-4 €499 en Knight-5 €649, waarbij de Knight-3, -4 en -5 toegerust zijn met Twin Pipe Technology, terwijl Knight-1 en -2 een plekje op een mooi statief verdienen. Het zijn allemaal mooie prijzen die voor bijna iedereen bereikbaar zijn.

3 reacties

 1. Ik speel nòg met mijn jaren oude Castle Severn in mijn werk-ruimte.Met een goede bron en bv.’n buizenversterker spelen
  ze de sterren van de hemel.
  Ze hebben die “typical english sound” met pace and rythm.
  Ik ben benieuwd of deze nieuwe serie dezelfde eigenschap-pen nog hebben.
  Misschien een review van Alpha Audio in het verschiet?

 2. Na Audiolab en Mission het derde merk van de Chinese IAG groep voor Quad-raad, nu nog vertegenwoordigers de weg opsturen om dealers te vinden dan gaat het misschien nog wat worden…

 3. De Avon-5 produceert een behoorlijke bas, 30 Hertz – 6dB (- 3dB is 50% minder) mijn actieve sub (weegt ruim 33 kg.) gaat tot 29 Hertz maar en heb het volume echt zachter gezet. Maar deze zien er wel chiquer uit. Engelse speakers klinken minder scherp in het hoog.

Geef een antwoord