ELAC brengt Uni-Fi luidsprekerserie uit

in Nieuws (2.042) |


Voorbeelden uit de ELAC Uni-Fi-serie

Het Amerikaanse ELAC brengt een nieuwe serie luidsprekers uit onder de naam Uni-Fi. Het aardige is dat de Europese versie mooier oogt dan de VS-versie.

De Uni-Fi serie omvat drie modellen: een vloerstaande luidspreker (FS U5), een monitorluidspreker (BS U5) en een centerluidspreker (CC-U5). Deze modellen kunnen zonder meer de basis vormen voor een hoogwaardig stereosysteem. Dankzij de centerluidspreker kan er daarnaast ook een surround- of homecinema-systeem worden samengesteld, aangevuld met een subwoofer. Uiteraard beveelt ELAC een exemplaar van eigen merk aan, waar op zich niks mis mee is. Al was het maar vanwege de handige app-bediening.

Filosofie

Ontwerper Andrew Jones vertelt over de gedachte die de basis van de nieuwe speakers vormt: ‘De ELAC Uni-Fi serie is, net als de Debut serie, geheel nieuw ontwikkeld en levert uitstekende prestaties. Ik heb al mijn ervaring (30 jaar luidsprekers ontwikkelen) aangewend bij het ontwikkelen van deze nieuwe lijn. Bij alle componenten die belangrijk zijn voor de weergavekwaliteit, heb ik compromisloos voor de beste kwaliteit gekozen. Ik heb mij op ieder detail gefocust om de best mogelijke klank te kunnen realiseren’. Saillant detail is dat de Europese versie ban de Uni-Fi veel mooier is afgewerkt dan de Amerikaanse. Voor onze contreien is gekozen voor satijnlak in plaats van vinyl. Ook zijn de klankkasten 2,2 cm smaller; om het volume gelijk te houden is de diepte iets vergroot. Klankmatig zijn er geen verschillen. De serie is vanaf de tweede helft deze maand leverbaar en bestaat uit:

  • een monitor BS U5 (€349, per stuk)
  • een vloerstaander FS U5 (€699, per stuk)
  • een center speaker CC U5 (€449)

De behuizingen zijn gespoten is zijdeglans zwart of wit. De Uni-Fi serie wordt vanaf de tweede helft oktober leverbaar.

  • Geef een reactie

    XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


    Gerelateerde items? Zie ook: