Draadloos genieten met nieuwe KEF LS50 Wireless

De KEF LS50 Wireless speakers

KEF heeft wat te vieren (het 55-jarig bestaan om precies te zijn) en heeft daarom de LS50 wireless speakers uitgebracht, met flink wat aansluitingsopties.

In eerste instantie valt het setje LS50 Wireless van KEF natuurlijk op omdat ze draadloos werken. U kunt geluid streamen via Wifi, maar ook Bluetooth Apt-X is geïmplementeerd. Het vermogen van de ingebouwde versterker is 2 x 30 Watt en het ontwerp is gebaseerd op de bekabelde variant LS50. De drivers zijn van het UNI-Q type waarbij de tweeter in het midden van de bas- en middentoner is geplaatst.

Aansluitingen

Hoewel de LS 50 Wireless natuurlijk primair bedoeld is voor draadloos gebruik, treft u aan de achterkant ook nog flink wat extra aansluitmogelijkheden aan. Zo zien we hier USB, TOSLINK (optisch), een analoge lijningang (RCA) en ethernet. Daarmee kunt u deze speakers ook prima gebruiken in een standaard bekabelde opstelling. En dan zo af en toe even een verbinding maken met bijvoorbeeld uw smartphone voor draadloos geluid. De KEF’s kosten 2000 Britse Ponden, op dit moment omgerekend ongeveer €2212.

19 reacties

 1. Las toevallig een recensie op hifi.nl. los van de sound ben ik ook nieuwsgierig naar de nog komende mogelijkheden. Er schijnen wat issues te worden opgelost. Ik heb de passieve variant in bezit. Klinken al niet verkeerd.

 2. Hoi Jaap,

  Heb je de Ls50 wireless kunnen beluisteren op de show van iEar? Ik was er zelf helaas niet bij.

  Ik ben heel erg benieuwd wat jou mening is als het gaat om de keuze tussen de passieve LS50 met een hegel Rost als versterker VS de nieuwe LS50 wireless als stand-alone.

  Heb je op de iEar show ook de Hegel Rost kunnen beluisteren? Wat vind je daarvan? Alvast bedankt!

  1. Heel interessante vraag 🙂
   Had altijd graat een extra paar speakers gehad, met name de passieve LS50’s.

   Een paar LS50’s die gewoon op zichzelf in de woonkamer zouden spelen zou erg interessant zijn.

   Mijn hifi set staat in hobbyruimte aangezien ik in huis geen kabelspaghetti mag maken 🙂

 3. Ik heb deze active Kef speakers beluisterd op de hifi show in Brussel van New Music. Ik viel echt bijna achterover van verbazing: die speakers klonken echt geweldig! Ik wist zelfs niet dat deze kleine speakers speelden. Ze stonden naast die reuzegrote flagship speakers van Kef. Dus ik dacht dat het die waren die speelden. Iedereen was stomverbaasd over die high end klank van deze compacte speakers.

  1. We hebben geluk het HiFi spul wordt steeds beter en goedkoper. Grote luidspreker kasten hoeft niet meer. Waarschijnlijk hebben ze hier het transmissielijn principe toegepast. Kef hoort bij de top net zoals bijvoorbeeld B&W draadloos is fijn maar het belangrijkste de klank en de plaatsing van de instrumenten. En die is met de plaatsing van de tweeter echt grandioos. Voor de muziek liefhebbers met een kleinere beurs maakt http://www.teufelaudio.nl/stereo/definion-3s-p15621.html?var=15622&partner_id=adwords.shopping.Stereo.15622 ook zo iets kost minder dan de helft, je mag het natuurlijk niet vergelijken, maar het komt heel aardig in de buurt. Vergeet nooit om een luidspreker op de juiste plaats te zetten. Hoog/midden op oorhoogte. Indien het laag overheerst de box wat naar voren en/of zijwaarts van de muur schuiven. Nog een tip, je bereikt met het plaatsen van een box op piepschuim hetzelfde effect als het plaatsen op spikes op een marmeren plaat.

   1. Qobuz en Tidal mogelijk rechtstreeks via Twonky Server (cloud), Bubble UPNP als app (op tablet of smartphone) met KEF’s als renderer.
    Geen externe streamer nodig.

    Spotify kan enkel via omweg geloof ik.

    Het valt af te wachten wat de eigen app van KEF te bieden heeft maar ik vermoed dat daar ook wel Tidal en Qobuz zullen inzitten (zit op zowat alle streaming-apparaten voor deze doelgroep).

    En dan misschien ook nog een Roon-update in de toekomst..

    Het voordeel van de moderne apparatuur, altijd upgrade-able 🙂

 4. Blijkbaar doet hij wel draadloos tot 24bit/96kHz zonder cat kabel tussen de speakers? of ben ik verkeerd?

  In dat geval wel leuk voor in een tweede kamer…

  Het is nu afwachten voor de prijs. Afhankelijk van de bron gaat de richtprijs tussen 2000€ en 2500€.

  Er zouden ook ‘officiële’ upgrade-kabels (cat? en stroom?) van o.a. Chord.

  En officiële stands – voor zowel op kastje te zetten als klassieke stands.

  Als je dit er allemaal bijrekent zal je al snel in de buurt van 3000€ uitkomen vrees ik. Tenzij die Chord-kabels en stands speciaal geprijsd worden als soort combi-deal, alhoewel ik daar niet te hard op reken. Ik denk niet dat er in Benelux (veel) dealers zijn die zowel official KEF en Chord dealer zijn.

  Ik ben wel benieuwd een keer een 100% volledig digitaal hifi-systeem te horen …. gewoon om te weten hoeveel kwaliteit er ‘onderweg’ verloren gaat op een klassiek systeem.

  Toen ik enkele maanden terug op zoek was naar nieuwe installatie, heb ik even getwijfeld tussen een klassieke hifi of active speaker van bv. Dynaudio Focus of KII Audio….

  Maar uiteindelijk toch voor klassieke hifi-gegaan. Ik vond de aansluitmogelijkheden bij Dynaudio en KII erg matig t.o.v. de prijs. Als je wat apparaten hebt zit je bij KII in de problemen, en bij Dynaudio moet je dan weer een extra hub aanschaffen.

  UIteindelijk zit je opnieuw met een heuse kabelspaghetti 🙂

 5. Ik wil niets af doen aan deze mooie speakeraankondiging, ik zit er zelf ook wel aan te denken – maar het begrip draadloos is relatief – naast stroom is er ook een UTP verbinding nodig tussen de speakers.

  In vergelijking tot reguliere speakers dus bij draadloze speakers het dubbele aantal draden!

  1. Da’s waar. Maar dan in iedergeval géén losse kastjes meer.
   Dat schijnt ook wat waard te zijn tegenwoordig. 😉
   Als je echt draadloos wil dan moet je gewoon zo’n bluutooth boombox ding nemen, als je meer (HiFi) wil kunnen aansluiten dan zijn dit soort luidsprekers een mooie weinig ruimte in beslagnemende all-in-one oplossing.

   Er zijn overigens ook een vergelijkbare Yamaha NX-N500 of Audioengine HS6, en nog wel iets goedkoper ook.

   1. Oh, one more thing…
    (had ook wel vermeld mogen worden in het artikel hoor)

    Deze ‘draadloze’ LS50 is dan wel ‘active’ als het gaat om de versterking maar heeft ook DSP-volumecontrole.

    “Control App:
    From volume through to advanced set up, an Android or Apple app allows full control of the LS50 Wireless speakers. A remote control is also provided.”

    1. De Kii heb ik, maar ook daaraan 2 draden. Eens zal het wisa protocol in de Kii worden geactiveerd, dan naar alleen een stroomdraad…..

     Heb overigens geen probleem met draden, wel met de term wireless speakers

Geef een antwoord