dCS Network Bridge: stream alles via Airplay

De Network Bridge van dCS

De Network Bridge van dCS zorgt ervoor dat u zo ongeveer ‘alles’ aan audiobestanden en streams kunt doorsluizen naar Airplay.

De dCS Network Bridge stelt u in staat om hoge resolutie muziekbestanden vanaf een NAS of aangesloten USB-drives via Airplay draadloos te streamen. Maar ook het geluid van online streaming diensten en (natuurlijk) Apple-apparaten is draadloos te streamen via dit protocol. Hierbij wordt bit-perfecte audio rechtstreeks naar uw DAC uitgevoerd. De maximale kwalteit is 24-bit bij 384kS/s, waarbij alle bekende verliesvrije codecs worden ondersteund. Daarnaast zijn ook DSD64 en DSD128 in native of DoP-formaten afspeelbaar.

App

De bijbehorende Network Bridge-app biedt volledige controle over bedrade en draadloze streaming-mogelijkheden. Ook zijn allerlei zaken betreffende input, output en klokinstellingen beschikbaar. De Network Bridge-app is gebaseerd op dezelfde netwerkstreaming en app-technologie die in het vlaggenschip van dCS – de Vivaldi serie – wordt gebruikt. De app biedt u ook een intuïtieve interface om snel en eenvoudig uw volledige digitale muziekbibliotheek te organiseren en beheren.

9 reacties

 1. “De dCS Network Bridge stelt u in staat om hoge resolutie muziekbestanden vanaf een NAS of aangesloten USB-drives via Airplay draadloos te streamen.”

  Ik vrees dat de vlotte pen het hier gewonnen heeft van een correcte weergave van de functionaliteit van dit apparaat.
  Terwijl de documentatie als verstrekt door More Music tamelijk helder is.

  UPnP renderer dus instaat om audio af te spelen die is opgeslagen op een NAS of enige ander apparaat in het netwerk wat UPnP ondersteunt.
  Daarnaast kan het ook muziek opgeslagen op Apple producten afspelen via Airplay
  Ondersteunt Spotify en Tidal
  Tenslotte kan ook een USB harde schijf rechtstreeks worden aangesloten.

  1. UPnP wil idd zeggen dat het alles accepteert wat aan een netwerk hangt en tevens als UPnP-server kan fungeren. Denk aan Kodi, JRiver, een mediaserver op een NAS, etc. USB harde schijf is geen streaming natuurlijk. Maar dat is logisch. Services zijn wel prettig om te vermelden.

 2. Wel een interessante opmerking van Bert Oling. Mij is ook altijd bij gebleven dat Apple Airplay beperkt is tot 16bit/44-48K max.
  Reden waarom ik een Auralic Aries inzet als bridge en doorgaans niet kies voor de Airplay modus. Enige toelichting lijkt me wel gewenst.

 3. Beste Ronald, klein foutje in de kop, denk ik. De DCS streamt niet alle formaten via Airplay, maar hij kan ook Airplay streamen met de beperking van 16bit/44-48khz.

  1. Even een “heads up”; airplay zal (helaas) binnenkort verdwijnen van het toneel. De betreffende afdeling is opgeheven, eerder in 2016. De industrie heeft grote bezwaren tegen het gevolgde protocol en ondersteund het niet langer. Tenzij op een AirPort netwerk, gaat het langzaam maar zeker stoppen.

   1. Waar haal je dat nieuws vandaan, Helder? Ik heb hier niets van vernomen. Wel dat de industrie het zat is om zoveel geld te betalen voor licenties enzo… maar ja: what else is new?

Geef een antwoord