web analytics

In-Akustik brengt nieuwe Referenz LS-1603 Silver uit

De Referenz LS-1603 Silver van In-Akustik is in verschillende uitvoeringen leverbaar

De Duitse fabrikant In-Akustik presenteert een nieuwe handgemaakte luidsprekerkabel in de vorm van de Referenz LS-1603 Silver uit.

Zoals de naam van de kabel wellicht al doet vermoeden speelt zilver een belangrijke rol in deze kabel. Zo heeft In-Akustik gekozen voor verzilverde koperen geleiders. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van het zogeheten skin-effect. Dit effect leidt ertoe dat hogere frequenties meer aan de oppervlakte van de kabel getransporteerd worden. In dit geval dus door de zilverlaag, die een betere geleiding biedt dan koper. Samen zorgen koper en zilver voor een verliesarm transport van het audiosignaal.

Weg met micro-trillingen

De afzonderlijke aders van de Referenz LS-1603 Silver zijn rond een kunststof kern gevlochten. Het geheel wordt stevig bij elkaar gehouden door een net over de hele lengte van de kabel. Dit ‘PE-Network Jacket’ voorkomt microtrillingen bij hogere stroomsterkten, wat de geluidskwaliteit ten goede moet komen. De kabel is – afhankelijk van de uitvoering – leverbaar voor een prijs tussen de €2060 en €2300.

 

Gerelateerde berichten

Parov Stelar The Princess

Review Parov Stelar – The Princess

Het is een waanzinnige fusie van stijlen. Een beetje hip-hop, een vleugje klassiek en samples van akoestische instrumenten met allerhande vocalen. Zonder meer één van de meest verfrissende ontdekkingen van de laatste tijd. De artiest? Parov Stelar. Een Pseudoniem voor Marcus Füreder. Wij hebben zijn laatste dubbel-cd beluisterd: The Princess. 

3 reacties

  1. Zucht, weer het zoveelste blabla verhaal om veel te dure kabels aan de man te brengen. Volgens mij is dit toch wel duidelijk geworden uit jullie multitest n.a.v. jullie bezoek aan de Wisseloord Studio.

    1. Dag Bert,

      Dit is gewoon een nieuwsbericht. Geen beoordeling. Daarbij: we hebben usb-kabels getest in Wisseloord. Speakerkabels en interlinks zijn zeker geen onzin. Net als spdif… we hebben regelmatig gehoord dat daar verschillen in zitten. Prijs en materiaal zegt niet zoveel. Opbouw, pluggen en afscherming wel degelijk.

      1. Ha Jaap, dat het een nieuwsbericht is begrijp ik. Het is ook niet aan jullie gericht. Alhoewel ik met de verwijzing naar de eerdere multitest begrijp dat je het zo opvat. Ik bedoel het in het algemeen naar de lezer toe. Dit lijkt een tegenovergestelde theorie die In-Akustik hier los laat op deze kabel t.o.v. hun vorige “air” variant.

Geef een reactie