Review Music Hall MMF 2.3

in Hi-Fi (989) | Reviews (753) | Hifi recensies (318) | Vinyl (5) |


Music Hall MMF 2-3

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
499

 • Music Hall MMF 2.3
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Weergave
  Schrijver: 80%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De Music Hall MMF 2.3 maakt gebruik van een hoop onderdelen die we ook terugzien in Pro-ject platenspelers. Maar!! Dat maakt het geen Pro-ject platenspeler. Het is een op zichzelf staand product. En met succes. De Music Hall heeft ons nu al vele uren laten genieten van oude en nieuwe muziek. Lekker een avondje plaatjes draaien. De Music Hall heeft een strak en elegant voorkomen, zonder echt op te vallen. We kwamen weinig min punten tegen. Wel is het belangrijk om in de hifi keten goed te matchen. Met de tussenkomst van een Remton Phonostage, hoorden wij een compleet andere platenspeler. Qua toonbalans is het een sterke middenspeler, trouwens ook qua prijs.

Via de importeur Smart Audio ontvangen wij een platenspeler. En daar zijn wij stiekem wel heel erg blij mee. Want vinyl heeft, terecht, een plaats veroverd in de harten van vele audioliefhebbers. Maar helaas heeft de liefde voor audio een prijskaartje. We kennen allemaal het gezegde; “Oude liefde roest niet”. Maar vinyl helaas wel. Aan de Music Hall MMF 2.3 platenspeler dus de vraag, hoe zij met de “roest” van vinyl omgaat.

Een klein onderzoekje brengt ons naar het land waar ooit échte Skoda’s vandaan kwamen. Het land dat een gecombineerde naam had. Het land waar je eigenlijk ook heel goed op wintersport kan gaan. Ja: we hebben het natuurlijk over Tsjechië. Het land waar in 1985 Music Hall is opgericht. De doelstelling was (en is) eigenlijk heel simpel: apparatuur ontwikkelen voor het middensegment. Maar dan wel wat beter. En dat door verder te ontwikkelen en slimme technologie te gebruiken. En dat zorgde al snel voor mooie producten. Volgens Music Hall zelf: “Compleet en Betaalbaar”

Daar komen we natuurlijk maar op één manier achter… doos openen en luisteren maar! Oh nee: eerst moeten we de Music Hall MMF 2.3 nog in elkaar zetten…

Kunstig

Uitpakken blijft een geweldig moment. Hoe heeft de fabrikant alles in gepakt? Krijgen we dat WOAW-gevoel? Er zijn fabrikanten die er echt een studie van gemaakt hebben. Music Hall niet…

Een witte doos. Er staat wat tekst op, dat is het. Maar bij het uitpakken, krijgen we toch een kriebel. Een WOAW-kriebel. We vinden de stofkap, draaiplateau en de platenspeler. De body, een strakke hoogglans zwarte speler. Het ziet er werkelijk uit als een stukje kunst. U zou het gemakkelijk ten toon kunnen stellen in de woonkamer. En dan hoeft de Music Hall MMF 2.3 nieteens aangesloten te zijn.

Maar dan….alle onderdelen in elkaar zetten. Gelukkig zit er een goede handleiding bij. Stap voor stap wordt er uitgelegd wat er gedaan moet worden. Het valt allemaal wel mee. Het draaiplateau, snaar en stofkap er op. Dan is eigenlijk het meeste al gebeurd. Het precisiewerk moet nog komen. Het element moet nog ingesteld worden. Jazeker: op de juiste druk! Anders klinkt het nergens naar. Dus dit is misschien wel het belangrijkste van de gehele platenspeler.

We gaan te werk als een hartchirurg met Korsakov. Een uur verder en we hebben dan ook eindelijk een goed afgestelde platenspeler.

Goed

Elegant design

Betrouwbaar en degelijke bouw

Nauwkeurig en muzikaal element

Minder goed

Vilt mat

Niet voor de beginnende vinyl luisteraar

 • Het wordt tijd dat Alpha audio eens meer platenspeler reviews gaat doen, want er zijn veel fijne draaitafels op de markt.
  Eerlijk geef ik toe dat ik amper een plaat draai, zeg maar een keer per jaar om te kijken of mijn platenspeler nog aan wil ;). Maar dat terzijde vind ik het nog steeds één van de kroonjuwelen van audioland. Naar de rol van Edison toch de start van muziek op een drager. De eerste mobiele muziek apparaat.

 • het spirit-element is van de “Japanse buren” Audio Technica:
  “De Music Hall Spirit is een zeer muzikaal MM element. De Spirit is door Audio Technica speciaal ontworpen voor Music Hall en heeft een elliptische stylus tip welke diep in de groeven doordringt en de muziek bevrijdt.”
  (tekst afkomstig van de website van Stassen)

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.