Headphone Heaven – Deel 3: Moon 230HADMoon 230 HA

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
1.350

 • Moon 230HAD
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-25
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 70%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

De kleine Moon is met een prijskaartje dat op 50% ligt van de 430HA, een interessante optie als u een forse stap wilt maken in de wereld van de Headphonia. U krijgt er een hoofdtelefoonversterker voor terug die het overgrote deel van de verkrijgbare hoofdtelefoons nog mooier laat spelen. Heeft u een collectie hoofdtelefoons in het topsegment, dan haalt u er meer uit met de 430HA.
De 230HA heeft dezelfde DAC-chipset als het topmodel van Moon en deze DAC presteert bovengemiddeld. goed Bent u op zoek naar een hoofdtelefoonversterker die tevens dienst doet als voorversterker voor uw digitale apparatuur dan raden wij u een reis naar de Moon-dealer aan. Wat we aan de 230HA missen, zijn meerdere hoofdtelefoonaansluitingen. Want wat is er fijner dan samen te genieten van mooie muziek?

We zijn al bij deel 3 van onze serie Headphone Heaven aanbeland. Aanleiding voor deze serie is de immer in populariteit stijgende productgroep: hoofdtelefoons. En de bijbehorende accessoires. Nu is de ‘baby’ van de Moon 430HA aan de beurt: de Moon 230HAD. 

Wat is headphone heaven? In hoeverre is een flinke investering in personal audio nodig? Maakt het wel uit?

We gaan deze uitermate vervelende onderzoeksvraag op z’n Alpha’s aan en hebben een verzameling versterkers en hoofdtelefoons voor u beluisterd, gemeten en beoordeeld. We hopen dat u met deze serie over High End Hoofd-telefonie wat meer zult thuisraken in een wereld waar 3,5 Watt uitgangsvermogen als uitermate fors wordt gezien, waar micro-electronica en finetuning nog kritischer wordt naarmate de kwaliteit van de weergevers toeneemt en waar uw huisgenoten zich soms zullen afvragen of u met een fors bemeten verticale hoofdband op nog wel bent aangesloten op de aardse wereld buiten de hoofdtelefoonplug, de kabel en uw ‘earspeaker’.

Vreemd gedrag

We hebben de afgelopen weken interessant menselijk gedrag waargenomen wanneer er een goede match was tussen hoofdtelefoon, versterker en muziekkeuze. Do try this at home, maar wees gewaarschuwd voor de effecten!

Goed

Krachtige en uitstekend presterende hoofdtelefoonversterker

Inzetbaar als voorversterker voor digitale bronnen

Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding DAC

Minder goed

Beperkte aansluitmogelijkheden analoge bronnen

Geen mogelijkheid meerdere hoofdtelefoons tegelijk aan te sluiten

 • Ik kan wat gemist hebben of er aan voorbij zijn gegaan, maar ik lees nooit wat over Lehman audio. Ik heb zelf een Lehman Linear koptelefoonversterker met HifiTuning Suprème zekering erin in combinatie met een Metrum Musette dac ook met deze zekering erin, de Sennheiser HD800 en de Bleusound Vault2 als digitale bron/ streamer, bekabeling van Crystal cable, Nordost en Audioquest, maar dit maakt echt mooie muziek. De weergave is subliem en heb hier echt veel muzikaal plezier van.
  M. Vr. Groet Paul

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: