Review Meze 99 Classics Gold

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


meze-99-classic-gold

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
309

 • Meze 99 Classic Gold
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-25
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Comfort
  Schrijver: 90%
 • Klank
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Met de Meze 99 Classics op uw hoofd valt u zeker op tussen de bezitters van de ‘gewone’ merken. Het design, materiaalgebruik, afwerking en meegeleverde accessoires refereren aan een veel kostbaardere prijsklasse dan de werkelijke vraagprijs van deze Roemeen.
Het is daarbij qua klank een buitengewoon prettige hoofdtelefoon, Het geheel is ietwat warm, waardoor langer luisteren prima mogelijk is. De Meze 99 Classics komt geen moment storend over. Tenzij u een hoofdtelefoonversterker hebt die veel boost geeft aan de headsets. Dan kan de Meze 99 Classics te warm, te weinig transparant en gefocusseerd gaan klinken.
Aangesloten op uw (high res) mediaspeler, mobiele telefoon of gewone hoofdtelefoonuitgang zult u erg veel luisterplezier hebben van de Meze. Wat het dragen van deze hoofdtelefoon over u zal zeggen? We zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Hoofdtelefoons worden steeds meer een stijlobject waarmee u zich onderscheidt van uw soortgenoten. Een headset, op uw oren of nonchalant om uw nek gedrapeerd, is mede bepalend voor uw imago.Hoe komt u dan over met ons testobject: de Meze 99 Classics Gold?

“Toon me uw auto en ik zeg wie u bent” was een gevleugeld gezegde in de 20e eeuw. In de 21e eeuw zou het best kunnen dat uw hoofdtelefoon veel over u onthult. Beats By Dr Dre? Voor hipsters die van deep house en ‘gansta rap’ houden. Grado of bijvoorbeeld Stax is voor de fijnproever. Een Bowers P7? De modebewuste, ietwat hippe liefhebber?

Uit Roemenië – en geïmporteerd door Dune Blue – komt een merk voor hoofdtelefoons dat de toon zet met de Meze 99 Classics Gold, gemaakt van massief hout. Wij kenden het Roemeense Meze nog niet en toch is het een merk dat al enige jaren actief is met het maken van hoofdtelefoons. Een merk waarbij design en natuurlijke materialen de boventoon voeren.

Antonio Meze is oprichter en naamgever van het bedrijf. Van beroep industrieel ontwerper richtte hij in 2010 zijn hoofdtelefoonmerk op; zijn doel is, volgens de Meze website: “the antifragility of classics.” Duidelijk toch?

Goed

Mooi ontwerp

Prettige klank

Erg comfortabel

Minder goed

Kan té warm worden op een krachtige amp

Metaal klinkt door in units bij contactgeluid

 • Hoi Yung Lie,

  Ik ben afgelopen zondag naar de
  Canjam in Essen geweest en heb daar heel wat merken koptelefoons beluisterd.
  Ik heb daar ook de Meze classic koptelefoon op gehad. Ik was qua geluid en vormgeving helemaal verkocht.
  Wat een goede koptelefoon voor die prijs.
  Ik heb daar ook hele dure koptelefoons op gehad, maar ik vond ze niet allemaal geweldig. Ik vond de Oppo serie erg goed, maar ook de Beyerdynamic DT 1770 en DT 1990 waren heel goed.En zo kan ik er nog meer opnoemen.
  Maar gezien mijn budget vind ik de Meze classic voor dat geld een aanrader!

  Bedankt voor de tip!

  Met vriendelijke groeten,
  Henk Driessen.

 • Ik heb deze koptelefoon nu 3 maanden in mijn bezit.
  Geweldig mooi zuiver en gedetailleerd geluid en inderdaad mooi ontwerp met goede materialen.
  Zeker prijs waard en speelt velen in deze prijsklasse weg.echt een van mijn beste investeringen van de laatste tijd.

 • Zeker een mooi product….kan conclusie wel onderschrijven…zekef wat betreft de warme klankkleur.

  Wat ik niet lees is dat de koptelefoon behoorlijk strak op het hoofd zit…wellicht een kwestie van gewenning, maar voor velen toch een belangrijk punt!

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: