Review Libratone ZIPP Copenhagen en ZIPP MINI Copenhagen

in Reviews (744) | Streaming Audio Reviews (112) | Multiroom Audio (49) | Streaming Audio (330) |


Intro

  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 4.5 sterren
  • Absurd goed
300 - 400 euro

  • Libratone Zipp
  • Getest door:
  • Gepost op: :
  • Laatst aangepast: 2018-03-07

Conclusie:

In de basis-uitvoering van de Libratone ZIPP en ZIPP mini heeft u voor 300 respectievelijk 200 euro een multiroom-speaker die veel waar voor het geld biedt. Vooral de Sound Spaces-app maakt indruk. U kunt hier een heel scala aan opstellingen (op de vloer, in een kast, buiten) en klankkleuren instellen waar u echt iets aan heeft.
De accu gaat bovendien erg lang mee en is ook snel weer opgeladen. U kunt op allerlei manieren verbinding maken en muziek streamen; de ZIPP wordt door Airplay of DLNA herkend en daarnaast is er ook nog Bluetooth, USB of een kabelaansluiting.
De klank van de ZIPP’s is prima voor elkaar. De meerprijs van 100 en 50 euro voor de luxere Copenhagen-uitvoering vinden wij wat fors; de prijs/kwaliteitsverhouding wordt dan minder gunstig omdat het alleen om cosmetische verfraaiingen gaat. En we vinden het jammer dat de grotere modellen van Libratone niet meer in het assortiment zitten; dat zou, zeker in combinatie met de mooie app, een complete multiroomserie hebben opgeleverd.

Mobiele  luidsprekers worden steeds beter en prijsvriendelijker. Een paar jaar geleden zouden we de meeste modellen niet testen omdat we de geluidskwaliteit beneden de maat vonden. We testen nu twee modellen van Libratone uit de ZIPP-serie die zowel draagbaarheid, multiroom tot 16 luidsprekers, hi-res audio en ander moois belooft. Dat is heel wat! We gaan het voor u uitproberen en kijken of ze de beloftes kunnen inlossen.

Het uit Denemarken afkomstige Libratone maakt sinds 2009 actieve streaming luidsprekers die via Airplay, DLNA en Bluetooth muziek kunnen afspelen. We hebben eerder kennisgemaakt met de fraaie Libratone Lounge die met ribbon tweeters was uitgerust. Zeker voor Airplay-weergevers een weinig toegepaste techniek. Nu testen we de nieuwe Libratone Zipps.

Vernieuwd

Libratone heeft onlangs het gehele assortiment vernieuwd. In de nieuwe serie is ervoor gekozen om alleen nog luidsprekers te maken die zijn voorzien van een accu. Toch wel een statement.

De ZIPP’s zijn de grootste luidsprekers; daarna komen de ONE Style, de ONE Click en de TOO. De ONE en TOO zijn pocketformaat luidsprekers, de ZIPP en ZIPP Mini zijn van tafelformaat. Kennelijk is de keuze voor ‘mobiel’ een nogal fundamentele, want Libratone maakt nu ook hoofdtelefoons, en zelfs met noise cancelling.

Leder en wol

We krijgen twee modellen van de ZIPP-serie Copenhagen ter beoordeling. Deze is alleen qua materiaalkeuze anders dan de gunstiger geprijsde Libratone ZIPP; de Copenhagen heeft een cover van wol, een handgreep van leer en een aluminium boven- en onderkant, terwijl de gewone ZIPP het moet doen met een cover van stof en de handgreep, boven- en onderkant zijn uitgevoerd in kunststof. Technisch zijn de ZIPP en de ZIPP Copenhagen identiek.

De cover is met een rits aan de onderkant bevestigd en het was opvallend dat bijna iedereen die tijdens de testperiode met de twee ZIPPs kennismaakte, aan de rits begon te trekken. Behalve dat de rits geen functie heeft, was het vervolgens een hele klus om een eenmaal losgeraakte sluiting weer netjes dicht te krijgen. De cover is overigens vervangbaar, mocht u op enig moment behoefte hebben aan een andere kleur. Daar is de rits dan wel weer handig voor.

Goed

Prima werkende app
Accu houdt het lang vol
Prettig geluid
Goede prijs/kwaliteitsverhouding (gewone ZIPP)

Minder goed

Forse meerprijs voor de ZIPP Copenhagen
Multiroomserie minder compleet in nieuwe Libratone-collectie

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: