Review Creative Soundblaster Roar Procreative-soundblaster-roar-pro

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!

 • Creative Soundblaster Roar Pro
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 75%
 • Weergave
  Schrijver: 60%
 • Prijs
  Schrijver: 75%

Conclusie:

De Creative Roar Pro is een prima product binnen zijn klasse. Het kan een leuke boost geven aan een laptop of mobiel apparaat. Het heeft veel inputs en een degelijke accu, waardoor het breed inzetbaar is.
De weergave is prima in orde. Het geluid blijft wel wat plakken en de optimalisaties zijn bijna noodzaak om er een volle weergave uit te halen. Ook is de speaker heel erg plaatsingsgevoelig. We kennen op dat vlak wel betere speakers. Maar ja: deze kosten iets meer. Echter vertaalt zich dat direct terug in een prettiger geluid
Tevens vinden we de micro-sd kaart optie een beetje zinloos. Net als de record optie. Niemand gaat dat gebruiken, omdat er geen display op zit en opnemen met zo'n apparaat wat omslachtig is. Bellen gaat echter heel erg goed met de Roar Pro.

Portable bluetooth speakers nemen behoorlijk in populariteit toe. De reden: lekker gemakkelijk. De accu gaat veelal lang mee en pairen gaat in een handomdraai. Of het nu een telefoon, tablet of draagbare speler is: fluitje van een cent. Wij testen de Creative Soundblaster Roar Pro. Een BT-speaker die nog een paar extra’s biedt. En dat voor ongeveer 169 euro.

Wie al een tijdje met pc’s aan de gang is, zal ongetwijfeld Creative kennen. Het is een merk met een rijke geschiedenis. Zo heeft Creative nog vóór Apple de mobiele mp3-speler in de markt gezet. Al was de MPMan eerder. De meeste mensen zullen Creative echter kennen van de talloze geluidskaarten: de Soundblasters. Denk aan de succesvolle AWE32 en AWE64. Kaarten die redacteur in kwestie beide heeft gehad. Net als de Pro. Had je vroeger een Creative, dan was je iemand…

Nu niet echt…

Maar de markt van geluidskaarten is dood. Onboard is prima voor veel gebruikers. En wil je een stap hoger, dan gaan veel pc-gebruikers via USB naar een externe kaart. En daar domineren gewoonweg andere merken de markt. Ook échte hifi-merken als Ifi, Audioengine, M-Audio, Nuforce… ga zo maar door. Het lijkt wel alsof Creative iets te lang heeft geslapen. Resultaat: focus op andere producten.

Goed

Veel koppelingen mogelijk

Gemakkelijk in gebruik

AptX

Bellen gaat goed

Minder goed

Weergave kan beter

Plaatsingsgevoelig

SD-kaart werkt onhandig

Record-optie zinloos

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: