Review Cornered Audio – hele serie

in Hi-Fi (969) | Reviews (744) | Hifi recensies (350) | Luidsprekers (143) | Monitor (42) |


Cornered Audio

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
Divers

 • Cornered Audio
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Afwerking
  Schrijver: 75%
 • Aanstuurbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Sound
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

We hebben een hele serie getest. Dus het is vrij lastig - zo niet onmogelijk - om een score te geven. Die verschilt namelijk per product. Wij vinden de C5 de meest interessante uit de serie. Deze is voldoende body om een gebalanceerde weergave te realiseren. De C4 en C3 hebben eigenlijk een subwoofer nodig om het nodige fundament te bieden. De C6 TRM kan veel luider, maar moet ook een subwoofer hebben. Meer een oplossing voor een kroeg of restaurant dus.

Naar onze mening bieden de C5 en C5 TRM de juiste balans. Wij neigen vanwege de extra sprankel meer naar de TRM-versie. Maar dat is smaak en geheel afhankelijk van de akoestiek.

Casus: u bent van plan om wat muziek te realiseren in de keuken, werkkamer of wellicht slaapkamer. Het plafond is hard, de muren ook. Wat doet u? Gaten bikken? Dubbel plafond? Voorzetwand? Nou… wat dacht u van een speaker, speciaal voor hoeken? Wij testen de serie van Cornered Audio.

We gaan open kaart spelen. Wij kenden het Deense Cornered Audio helemaal niet, totdat More Music het aan ons liet zien. En heel eerlijk: wij waren wat gereserveerd, want veelal presteren ‘speciale producten’ helemaal niet zo goed. De ontwerper moet gewoonweg concessies doen. Kortom: niet wild enthousiast. Maar wel nieuwsgierig, want is dit dan wél wat?

Hoekjes

De naam Cornered Audio spreek niet heel erg tot de verbeelding. Het is precies wat het claimt: een speaker voor in de hoek. En dat kan horizontaal of verticaal. Simpel. Ze komen in een paar kleuren: zilver, zwart of wit. En voor het gemak ook in een paar maten: C3, C4, C5 en C6. Sommige modellen ook in een zogenaamde TRM-versie met een andere tweeter en iets andere afstemming, zodat het geheel wat zwaarder belast kan worden. Prima. So far so good.

Cornered Audio heeft voor de montage ervoor gekozen in de randen – soms ook in de body – gaten te maken voor montage aan de wand. Die gaten ziet u niet meer als het front geplaatst is. Voor de aansluiting van de speaker-kabel is een tunneltje door de speaker gemaakt. Daar gaat de draad doorheen, om vervolgens aan de voorzijde verbinding te maken met de terminals. Ook dat is onzichtbaar na het plaatsen van het front. Toch slim! Al beperkt het wel de keuze van de speakerkabel. Immers: het moet door het tunneltje passen en de terminals zijn ook wat beperkt. Tuinslangen gaan niet passen. Al raden we dat sowieso af in dit soort gevallen. Beetje overkill. Cornered heeft trouwens een speciale kabel voor hoeken.

Goed

Zeer interessant alternatief voor inbouw

Prima prestaties

Brede afstraling

Gemakkelijke montage

Minder goed

Kleinere modellen missen body

Mist wat focussering

 • Net wat je schrijft, hier is zeker een doelgroep voor. Niet iedereen is bereid om de luidsprekers de ruimte te geven in het interieur die ze verdienen. Zou je ook iets kunnen zeggen over het effect van plaatsing strak tegen een muur in de hoeken in de vorm van contactgeluid? Dat lijkt me voor huisgenoten en buren ook van belang.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: