web analytics

Onkyo W800BT draadloze Bluetooth in-ears

De Onkyo W800BT draadloze oordopjes

Hoewel Onkyo de W800BT draadloze Bluetooth-oordopjes vorig jaar al aankondigde lijkt het erop dat ze eindelijk ook echt leverbaar gaan worden.

Of mensen vorige jaar op draadloze oordopjes zaten te wachten wagen we te betwijfelen. Maar de kans is groot dat Onkyo simpelweg handig heeft ingespeeld op de geruchten rondom de iPhone 7. Deze koptelefoonuitgangsloze smartphone van Apple leent zich natuurlijk bij uitstek voor Bluetooth-dopjes. Op de IFA werd de W800BT nu echt aangekondigd als ‘binnenkort leverbaar’ en inmiddels is zelfs een prijs bekend: €299.

Hifi?

Of de dopjes ook werkelijk hifi-geluid produceren wagen we te betwijfelen. Probleem is namelijk dat de W800BT geen AptX ondersteunt. Ook de toestellen van Apple doen dat niet, dus de audiogegevens worden uiteindelijk flink gecomprimeerd overgedragen. Hoewel een frequentiebereik wordt opgegeven van 6 Hz tot 22 kHz zal het daardoor toch typisch Bluetooth klinken. In een van de oordopjes is een microfoon ingebouwd, dus voor handsfree-gebruik onderweg zijn ze wel geschikt. Tot slot oogt een dopje uit de W800BT-set compacter dan Apple’s eigen exemplaren. Hebt u echter geen iPhone maar een toestel dat AptX ondersteunt, dan zijn er beter klinkende alternatieven. Wél praktisch: de bewaardoos fungeert tevens als oplader.

Gerelateerde berichten

AKG K545

IFA 2013: nieuwe hoofdtelefoons van AKG

AKG zet de toon op het gebied van design en innovatie met de introductie van drie nieuwe hoofdtelefoons op de IFA. De uitdrukking ?klein maar fijn? is op het lijf geschreven van de AKG K323 XS in-ear hoofdtelefoon, één van de kleinste en lichtste hoofdtelefoons ter wereld.

Geef een reactie