Headphone Heaven – deel 4: Mytek BrooklynMytek Brooklyn

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
1995

 • Mytek Brooklyn
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07

Conclusie:

De Mytek Brooklyn... Het is de meest professionele van het stel. De dac is niet alleen interessant voor thuis, maar ook inzetbaar in de studio. En hij is ook nog voorzien van MQA, een fraaie phono-trap en beschikt als enige over gebalanceerde uitgangen. En als bonus een Mytek femtoklok en een keuze in stroomvoorziening.

Puur als hoofdtelefoonversterker moet deze het wel afleggen tegen de Moon en Pass. Dat is ook niet verwonderlijk want Moon en Pass Labs zijn van oorsprong versterkermerken en terwijl Mytek vooral aan digitaal/analoog conversie doet.

We zijn al bij deel 4 van onze serie Headphone Heaven aanbeland. Aanleiding voor deze serie is de immer in populariteit stijgende productgroep: hoofdtelefoons. En de bijbehorende accessoires. Nu is de Mytek Brooklyn aan de beurt. Een dac met hoofdtelefoonversterker.

Test Pass Labs HPA-1

Voor deze Headphone Heaven-serie hebben we de volgende apparaten getest.

Versterkers:

•    Moon Neo 430 HA D3, voorzien van ingebouwde DA-converter. Het topmodel in de referentieklasse van Moon
•    Pass Labs HPA-1. De eerste hoofdtelefoonversterker van dit merk dat zweert bij analoge versterkertechniek.
•    Moon Neo 230 HAD, een eenvoudiger versie van de 430 HA
•    Mytek Brooklyn, een DAC en hoofdtelefoonversterker met phonostage

Hoofdtelefoons:

•    Oppo PM-1 en PM-3. Twee magnetostatische hoofdtelefoons, de PM-1 open en de PM-3 gesloten
•    Ter vergelijking luisteren we ook naar de Stax 006t buizenversterker en de Stax 407 Signature electrostatische hoofdtelefoon.

We hebben de Moon en Pass Labs ook beluisterd met een flinke verzameling prijsvriendelijker hoofdtelefoons, zoals de Sennheiser HD420 en HD650, beyerdynamic DT 990 PRO, Kef H500,  Ultrasone HD700, Grado SR-80.

Goed

State-of-the-art DAC met MQA

Uitstekende phonostage met voor MM en MC

Breed inzetbaar

Twee hoofdtelefoonaansluitingen

Minder goed

Een wat weinig betrokken hoofdtelefoonversterker

Niet met alle hoofdtelefoons een goede match

 • Beste Pim en Geoffrey, jullie vragen allebei naar de kwaliteit van de pre-amp. Nee, die kan je niet afmeten naar de kwaliteit van de headphone-amp. Dat is een heel ander onderdeel van het apparaat. De Mytek Brooklyn heeft voor de lijnuitgang volumeregeling die naar keuze analoog of digitaal is, en de uitgangen zijn single ended (RCA) of balanced (XLR). Voorzover we kunnen zien is de voortrap ook echt gebalanceerd uitgevoerd. Ik vind de kwaliteit van de voorversterker van de Mytek goed; hoe deze zich verhoudt tot de T+A kan ik niet beoordelen, maar kennelijk heeft Pim de keuze al gemaakt ten gunste van de T+A.
  Ik heb de Mytek Brooklyn gebalanceerd aangesloten op mijn Stax-set en single ended op de Moon 230 HAD. De review was immers gefocust op hoofdtelefoons. De preamp presteerde in ieder geval veel beter dan de hoofdtelefoonversterker van de Mytek.

 • Hallo,

  Ik weet ook graag hoe goed de voorversterker van zo’n product is. Tenslotte kan je met dit soort producten bijna alles. En als de voorversterker ook prima in orde is dan weegt dat serieus door bij een eventuele aankoop.

  Groeten

 • Boeiend zo’n uitgebreide recensie. Ik neem aan dat deze extra aandacht vanwege de MQA ondersteuning is (?) In dat perspectief komt de T+A DAC 8 DSD er wat karig af met overigens wel een betere beoordeling. Dat ook mijn ervaring bij het vergelijk van deze twee DAC’s/preamps/headphoneamps. Helaas heb ik geen MQA files beluisterd, maar FLAC van TIDAL en Qobuz, dat terzijde. Nu vraag ik mij af hoe de preamp functie in zijn geheel wordt beoordeeld van deze twee DAC’s of kan ik daar de koptelefoon prestaties voor nemen. Zelf sluit ik deze DAC’s aan op actieve studiomonitoren van Dynaudio. (zie reactie bij de T+A). Ik vond de T+A veruit superieur klinken aan de Mytek, en met mij twee anderen. En dat komt ook wel tot zijn recht in de eindbeoordeling van jullie testen. Wat is jullie ervaring t.a.v. de preamps van deze DAC’s?

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: