Harman Kardon pakt uit op de IFA 2016

De Omni 50+, een van de nieuwe Harman Kardon draadloze HD-speakers

Harman Kardon toont diverse nieuwe producten op de IFA, om precies te zijn de Omni+, de SB20 soundbar, de Onyx Mini en de AKG N40 in-ear oordopjes.

De Omni+ serie draadloze speakers van Harman zijn bedoeld om HD-geluid eenvoudig door het hele huis te streamen. Het is mogelijk om muziek af te spelen vanaf Spotify en Google Cast, direct naar de speakers. De op de speakers aanwezige Linkknop zorgt voor een eenvoudige verbinding met de andere speakers in huis. Volgens de fabrikant maakt de geoptimaliseerde controller-app ‘het makkelijker dan ooit om het systeem op te zetten en te gebruiken’. De serie bestaat uit de Omni 10+, de Omni 20+ en de Omni 50+, allen leverbaar vanaf herfst dit jaar.

Soundbar en meer

Ook nieuw geïntroduceerd op de IFA is de Harman Kardon SB 20 soundbar, die een volledige surround-ervaring moet bieden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Harman Display Surround Modus, een virtuele opbouw van het rondom-geluid waarvoor geen extra speakers nodig zijn. Praktisch is de bijbehorende draadloze subwoofer; dat scheelt weer een extra kabel door de kamer. Deze soundbar is vanaf het komend najaar verkrijgbaar. Net als de al even nieuwe Onyx Mini, een draadloze Bluetoothspeaker, volgens de fabrikant speciaal ontworpen voor muziekliefhebbers. De Onyx Mini is koppelbaar met andere Dual Sound-luidsprekers van hetzelfde merk. Dankzij een ingebouwde microfoon en echo- en ruisonderdrukking is het kleinood ook geschikt voor het voeren van telefoongesprekken en conference calls. Het laatste nieuwtje betreft de in-ear hoofdtelefoon AKG N40. Via Hi-Res Audio AKG geluidsfilters (in appvorm, gokken we) kan de klankkleur van de oordopjes helemaal aan de persoonlijke voorkeur van de luisteraar aangepast worden. Per direct verkrijgbaar, trouwens.

Gerelateerde berichten

NAIM

Nieuwe update voegt onder meer dsd-ondersteuning toe aan Naim-netwerkspelers

De Naim-netwerkspelers ND5 XS, NDX en NAC-N 172 XS worden in de fabriek voortaan voorzien van een bluetooth-adapter met aptX-ondersteuning. Om die reden krijgen deze producten een iets hogere prijs. Voor bestaande bezitters is er ook goed nieuws, want firmware-update versie 4.3 voegt tal van verse functies toe.

1 reactie

  1. Jaren geleden voor meer dan €2000 hun 5.1 HT versterker gekocht (drie keer). De eerste had spontaan lettertjes door het beeld, de tweede maar één werkende euindtrap van de 5 aanwezige en de derde had een transformator die een brom maakte alsof hij d versterker uit wilde trillen…..
    Harman Kardon niet thuis helaas.
    Ondanks de mooie looks voor mij geen HK meer…..

Geef een reactie