Chord Electronics SPM 1050 MKII wereldwijd leverbaar

De Chord Electronics SPM 1050 MKII

De nieuwe Chord SPM 1050 MKII is nu overal ter wereld leverbaar; de nieuwe eindversterker werd op de recente High End 2016 in München gepresenteerd.

De SPM 1050 MKII vervangt de oorspronkelijke SPN 1050 en is op een aantal punten verbeterd. Zo is onder meer de uitgangsvervorming verminderd, terwijl de condensatorcapaciteit van de voeding vergroot is. Gebleven zijn de audiocircuits met lage vervormingswaarden en de gepatenteerde lateraal opgebouwde dubbellaagse MOSFET-structuur; in totaal worden er acht per kanaal ingezet.

Buitenkant

Ook de buitenkant is wat opgepimpt. Zo is er een nieuw geventileerd aluminium deksel aanwezig en – optioneel – van pianolak voorziene zijpanelen. Opvallend is dat deze versterker (net als z’n voorganger) gebruik maakt van een schakelende 2 kW voeding. Het uitgangsvermogen van de SPM 1050 MKII bedraagt 200 Watt RMS per kanaal in 8 Ohm (350 Watt RMS in 4 Ohm) bij 0,05% vervorming.

Gerelateerde berichten

Sharp xl-hf401ph miniset met AirPlay

Sharp introduceert XL-HF401PH met AirPlay

NIEUWS – Nee, Sharp maakt niet alleen tv’s, airco’s en zonnepanelen, maar ook hifisystemen. En nu dus ook met AirPlay! De XL-HF401PH – what’s in a name – heeft niet alleen een cd-speler, usb-ingang of tuner, maar ook een wifi-adapter ingebouwd die Apple’s AirPlay mogelijk maakt.

Geef een reactie