web analytics

Chord Electronics SPM 1050 MKII wereldwijd leverbaar

De Chord Electronics SPM 1050 MKII

De nieuwe Chord SPM 1050 MKII is nu overal ter wereld leverbaar; de nieuwe eindversterker werd op de recente High End 2016 in München gepresenteerd.

De SPM 1050 MKII vervangt de oorspronkelijke SPN 1050 en is op een aantal punten verbeterd. Zo is onder meer de uitgangsvervorming verminderd, terwijl de condensatorcapaciteit van de voeding vergroot is. Gebleven zijn de audiocircuits met lage vervormingswaarden en de gepatenteerde lateraal opgebouwde dubbellaagse MOSFET-structuur; in totaal worden er acht per kanaal ingezet.

Buitenkant

Ook de buitenkant is wat opgepimpt. Zo is er een nieuw geventileerd aluminium deksel aanwezig en – optioneel – van pianolak voorziene zijpanelen. Opvallend is dat deze versterker (net als z’n voorganger) gebruik maakt van een schakelende 2 kW voeding. Het uitgangsvermogen van de SPM 1050 MKII bedraagt 200 Watt RMS per kanaal in 8 Ohm (350 Watt RMS in 4 Ohm) bij 0,05% vervorming.

Gerelateerde berichten

Cover Focus

EISA-imperium brokkelt af

Volgens de een is de EISA Award prestigieus, volgens de ander slechts een wassen neus. Feit is dat de Nederlandse en Belgische vertakkingen van EISA zich in zwaar weer bevinden.

Geef een reactie