web analytics

B&O BeoSound 1 en 2 draadloze speakers

De B&O BeoSound 1 draadloze speaker

B&O is niet vies van een stukje design en het moet gezegd dat de BeoSound 1 en 2 er bijzonder genoeg uitzien voor een plekje in een designmuseum.

Om héél eerlijk te zijn zien zowel de BeoSound 1 als z’n iets grotere broer BeoSound 2 eruit alsof ze zojuist uit een dr. Who-film ontsnapt zijn. Het hadden zomaar robots kunnen zijn. Gelukkig zijn de draadloze speakers – want dat zijn het – een stuk vredelievender en muzikaler. De beide speakers beschikken over alle mogelijke connectiviteit die u maar kunt wensen. Denk aan Bluetooth (hoewel AptX vreemd genoeg lijkt te ontbreken), Google Cast, AirPlay en DLNA. Verder kunnen ze gekoppeld worden met andere B&O-producten (bijvoorbeeld meer van deze speakers) om zo een compleet multiroom-systeem op te zetten. Het zijn overigens allebei rondstralers die een 360 graden-geluid de kamer inslingeren, wat meteen de aparte vorm verklaart.

Smartphone

De bediening van de beide BeoSounds vindt plaats via een smartphone-app. De BeoSound 1 is de meest portable van het stel; deze speaker is voorzien van een ingebouwde accu goed voor tot 16 uur speeltijd. De BeoSound 2 werkt alleen op netspanning, staat tegenover dat er drie extra versterkers ingebouwd zijn. De BeoSound 1 kost €1295 en is per direct verkrijgbaar; de 2 gaat €1695 kosten en is vanaf volgende maand leverbaar.

Gerelateerde berichten

DEQX HDP-4 voorzijde

DEQX HDP-4 leverbaar via AudioSense

NIEUWS – Wie meer grip wil krijgen op de luidsprekers in relatie tot de kamerakoestiek zou een actief wisselfilter kunnen overwegen. Zo is AudioSense de importeur en leverancier van de DEQX (spreek uit als: ‘deks’) HDP-4.

Sony MDR-1aDAC

Preview Sony MDR-1aDAC

We hebben weer een heleboel spulletjes van Sony binnen gekregen. Onder meer de Sony MDR-1aDAC. Een hoofdtelefoon met geintegreerde versterker én d/a-converter. U plugt gewoon de kabel in de hoofdtelefoon en de speler en klaar is Kees… Tenminste… 

Geef een reactie