Review Paradigm PW Amp

in Reviews (743) | Streaming Audio Reviews (112) | Multiroom Audio (49) | Streaming Audio (329) |


Paradigm PW AMP

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
799

 • Paradigm PW Amp
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Klank
  Schrijver: 90%
 • App
  Schrijver: 60%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De Paradigm PW Amp is een bijzonder interessante streamer. Om meerdere redenen. Allereerst is het DTS Play-Fi platform waarop de PW Amp is gebaseerd, semi-open. U kunt dus ook bij andere merken shoppen zonder af te stappen van het platform. Dat kan alleen bij UPnP-streamers. Maar die bieden niet de homogeniteit die DTS Play-fi wel biedt. Denk aan één app, pairen en groeperen van zones en het delen van streaming-diensten.
Daarnaast biedt de Paradigm PW Amp ruimte-kalibratie: ARC. En dat klinkt gewoon beter. Zowel op ons grote systeem als de kleine set waarop we hebben getest.
Is alles rozengeur en maneschijn? Nee. De DTS Play-Fi app kan beter. Echt beter. Ook missen we digitale inputs op de PW Amp. Dat zou de speler afmaken.

Nu nog met een nieuw multiroom audiosysteem komen, vereist lef. En enorm veel doorzettingsvermogen. Want feit is: gebruikers die nu op zoek zijn, zullen niet zomaar voor iets nieuws gaan kiezen. Die kiezen voor veilig, vertrouwd en stabiel. Toch is soms een beetje lef wel leuk… Wij testen de Paradigm PW Amp. Een nieuw systeem op basis van DTS Play-Fi. 

Een nieuw product lanceren is spannend. Een nieuw product in een nieuwe categorie lanceren is meer dan spannend. En dat is precies wat Paradigm heeft gedaan met de PW-producten. De PW-serie – Premium Wireless – bestaat uit ene aantal speakers (PW 800, PW 600) een PW Amp (streamer met versterker) en een ‘Link’. Een voorversterker / streamer. Wij testen de actieve versie: de PW Amp van 799 euro.

DTS Play-Fi

We hebben nog nooit eerder een apparaat op dit platform in handen gehad. Altijd interessant om er dan naar te kijken.Hoe zit het met de hardware? Hoe is de set-up? En de App? En de klank? Komt het mee met de rest van de markt? We gaan hier allemaal later op in.

Als nieuwkomer de rest van de markt kopiëren heeft heel weinig zin. Je zult als fabrikant toch iets extra’s moeten brengen. DTS heeft bij Play-Fi gekozen voor een platform dat door iedereen gebruikt mag worden. Het feit dat het open is, kan voor interessante combinaties zorgen. Denk aan een hoge segement streamer in de luisterruimte, alles-in-één speakers voor de keuken. Een leuk actief systeem in de werkkamer en wellicht buitenspeakers voor de tuin. En dat allemaal van andere merken.

Op dit moment hebben we oplossingen gezien van: Anthem, Paradigm, Martin Logan, Arcam, Rotel, Definitive, McIntosh, Polk, Wadia en Sonus Faber. Genoeg om een leuke start te maken dus!

Goed

Speler klinkt goed

ARC werkt echt goed

DTS Play-Fi biedt een interessant platform

Minder goed

Geen digitale inputs

App kan beter

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: