Review Master & Dynamic MH40

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Master & Dynamic MH40

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
469

 • Master & Dynamic MH40
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Afwerking
  Schrijver: 100%
 • Comfort
  Schrijver: 55%
 • Sound
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 75%

Conclusie:

Het is ons wel duidelijk dat het Amerikaanse Master & Dynamic hoofdtelefoons kan maken. De afwerking is subliem. En de looks: wij vinden ze wel fraai!
Op gebied van pasvorm en comfort zijn we er nog niet uit bij de MH40. Het leder is wat warm. En eerlijk is eerlijk: we kennen hoofdtelefoons die lekkerder zitten. Verbeterpuntje dus.
Dan de weergave. Die is gewoonweg goed. Het laag is bij de MH40 een tikkie voller dan bij de MH30. Het is echter nog steeds strak en zeker niet overvloedig. Heerlijk voor talloze genres!

Pas geleden hebben we de Master & Dynamic MH30 getest. Klankmatig een erg fraaie on-ear, maar op gebied van comfort niet onze favoriet. Nu is het de beurt aan de iets grotere en chiquere Master & Dynamic MH40. Een over-ear hoofdtelefoon, gemaakt van luxe materialen.

Wie de Master & Dynamic voor het eerst uitpakt, zal beamen dat het toch wel een beetje een feestje is. Niet zozeer door de hoeveelheid accessoires – dat is vrij minimaal – maar eerder door het exclusieve gevoel. De geur van leer. Het gevoel van aluminium en metaal, in plaats van ‘plastic fantastic’. Kortom: het pure gevoel van kwaliteit. Aandacht voor detail. Respect voor de klant die voor die € 469 simpelweg diep in de buidel moet tasten.

Bouw Master & Dynamic MH40

We hebben het al een beetje verklapt. De MH40 is een semi ‘open’ over-ear hoofdtelefoon. Over-ear vinden wij wat prettiger dan on-ear, maar goed: daar speelt smaak een grote rol natuurlijk. De kussens zijn van heerlijk zacht leder.

De pasvorm is wel wat apart: een ovaal en niet echt in de hoek van het oor, zoals bij bijvoorbeeld de nighthawk van Audioquest. Ook zijn ze wellicht wat smal gehouden. Feit is wel: hij zit een stuk lekkerder dan de MH30. Houdt wel rekening met een beetje warmte. De kussens isoleren bijzonder goed omgevingsgeluid, maar ook ventilatie.

Het frame is van aluminium en metaal. Lekker stevig en bijzonder strak afgewerkt. Zonder meer een hoofdtelefoon die wat betreft design en afwerking bij de top hoort. Door de gebruikte materialen is hij wellicht wel wat zwaar. Wij hadden er geen last van. De pasvorm en klem is goed genoeg om wat ‘stress’ weg te halen.

Goed

Laag is strak en energiek

Ziet er geweldig uit

Gemakkelijk aan te sturen

Minder goed

Pasvorm en comfort

Wellicht tikkie zwaar?

 • Prachtig gemaakt! Hoe verhoudt de geluidskwaliteit van deze hoofdtelefoon zich tegenover de Meze 99 en de B&W P7? Met name voor klassiek, akoestisch werk?

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: