Pioneer X-HM76 serie: DSD wordt mainstream

De Pioneer X-HM76 en X-CM-serie in volle glorie

Met de Pioneer X-HM76 serie is een serie prettig geprijsde serie microsets verschenen waarmee iedereen kennis kan maken met DSD en meer.

Het is aardig om te zien dat een tot voor kort vooral aan audiofielen toebedeelde techniek mainstream lijkt te worden. De X-HM76-serie van Pioneer bestaat uit drie microsets. Allen zijn ze helemaal klaar voor stevig netwerkgebruik. Zo worden onder meer TuneIn, Tidal, Spotify en Deezer zo uit de verpakking ondersteund. DSD afspelen is eveneens mogelijk tot en met 11,2 MHz. Compatibiliteit met Google Cast en AirPlay maken de systemen helemaal compleet. Alles is eenvoudig bedienbaar via een helder en uit de kluiten gewassen LCD-scherm, maar ook afstandsbediening via een smartphone-app is mogelijk. Verder spelen de sets – qua bestandsformaten – FLAC en AIFF-bestanden af. Om gelijk maar helemaal bij de tijd te zijn beschikken de X-HM 76D en X-HM86D over een DAB+ tuner, maar ook FM is niet vergeten. De X-HM76 heeft alleen een FM-tuner aan boord. Als vanzelfsprekend ontbreekt op geen enkel modem een traditionele cd-speler.

Premium ook zonder speakers.

Het premium-model is de X-HM86D met een volgens Pioneer nog betere geluidskwaliteit. Deze versie is desgewenst ook zonder speakers leverbaar. Daarnaast heeft Pioneer de X-CM-serie uitgebracht, bestaande uit een drietal ‘tafelradio’s’. Dat is een enorm understatement, want het zijn veel meer dan radio’s, zo zijn ook deze modellen voorzien van streamingmogelijkheden en een cd-speler. De prijzen liggen tussen de €229 en €299, afhankelijk van het gekozen model. De prijzen van de X-HM76-serie liggen (omgerekend) afhankelijk van het gekozen model tussen circa €500 en €760. Beide series zijn vanaf september leverbaar.

Geef een antwoord