Nasotec Swing veert met de plaat mee

Het Nasotec Swing verende koppelstuk

De Nasotec Swing is een verende houder voor een phono-cartridge; door het hulpstuk beweegt het cartridge mee met de groeven als het ware.

De Swing van Nasotec is een opvallende accessoire. U plaatst uw cartridge in deze houder, waarna u het geheel aan de toonarm koppelt. De Swing volgt vervolgens zijdelingse bewegingen van de naald. Volgens de fabrikant levert dat een superieure tracking op, terwijl ook resonantie van de toonarm onderdrukt wordt. Met als eindresultaat dat vinyl weer nét een tikje beter gaat klinken. Althans, dat is de belofte.

Slijtage

Mooi meegenomen is dat de levensduur van de naald eveneens verlengd wordt door inzet van de Nasotec Swing. Het probleem van oneven naalddruk aan een van beide kanten van de naald wordt met dit koppelstuk immers op vrij effectieve wijze opgelost. Een bijzonder kleinood waarvan de prijs omgerekend onder de €400 ligt. Meer informatie vindt u op deze productpagina en op de site van Nasotec zelf. Maar die is in het Japans.

Gerelateerde berichten

DEQX HDP-5

AudioSense brengt DEQX HDP-5 en Pre-Mate uit

Wie de kamerakoestiek optimaal wilt afstemmen op zijn luidsprekers kan de DEQX HDP-5 of Pre-Mate overwegen. Via een actief wisselfilter met speciale software lukt het om de akoestiek te optimaliseren. Verder is de DEQX HDP-5 tegelijkertijd ook een meetapparaat, voorversterker en DAC.

Geef een reactie