web analytics

McIntosh Group: nieuwe paraplu voor grote namen

De Fine Sounds Group gaat voortaan door het leven als de McIntosh Group

De nieuw gelanceerde McIntosh Group – voorheen bekend als Fine Sounds – heeft een flink aantal bekende merken onder haar vleugels.

Verwar de ‘nieuwe’ Italiaanse McIntosh Group vooral niet met de bijna gelijknamige Nederlandse retailketen Macintosh Retail Group, want McIntosh is verre van failliet. Het is het moederbedrijf van Audio Research, McIntosh, Pryma, Sonus Faber, Sumiko Subwoofers en Wadia. Allemaal bedrijven van toch een zekere faam kunnen we stellen.

Holding

McIntosh Group is feitelijk de nieuwe naam voor het sinds 2007 bestaande Fine Sounds Group, een Italiaanse holding. De strategie van hen bestaat uit ‘buy and build’, wat gezien het succes van de afzonderlijke merken een geslaagde formule lijkt te zijn. Vooralsnog is het nieuwe bedrijf overigens nog gewoon op het oude webadres te vinden.

Gerelateerde berichten

Muso by Naim

Naim komt met all-in-one Muso

Een alles-in-één oplossing van Naim. Ja, hoe moet je daar nu naar kijken? Wij zijn eerlijk gezegd een beetje geschokt dat high-end fabrikant Naim met een alles-in-één streamer komt. Jazeker: de Muso is een versterker, speakers en streamer in één doosje. 

BandW_805_Maserati_Edition

Bowers & Wilkins 805 Maserati Edition

NIEUWS – Een bookshelf met diamant, esdoorn en leer… wow, dat moet er wel geweldig uitzien! Toch even een stapje terug doen. Het gaat om een Bowers & Wilkins 805 Diamond in een speciale Maserati uitvoering. Ziet er toch geweldig uit hoor! En klinken doet het ook wel!

Geef een reactie