McIntosh Group: nieuwe paraplu voor grote namen

De Fine Sounds Group gaat voortaan door het leven als de McIntosh Group

De nieuw gelanceerde McIntosh Group – voorheen bekend als Fine Sounds – heeft een flink aantal bekende merken onder haar vleugels.

Verwar de ‘nieuwe’ Italiaanse McIntosh Group vooral niet met de bijna gelijknamige Nederlandse retailketen Macintosh Retail Group, want McIntosh is verre van failliet. Het is het moederbedrijf van Audio Research, McIntosh, Pryma, Sonus Faber, Sumiko Subwoofers en Wadia. Allemaal bedrijven van toch een zekere faam kunnen we stellen.

Holding

McIntosh Group is feitelijk de nieuwe naam voor het sinds 2007 bestaande Fine Sounds Group, een Italiaanse holding. De strategie van hen bestaat uit ‘buy and build’, wat gezien het succes van de afzonderlijke merken een geslaagde formule lijkt te zijn. Vooralsnog is het nieuwe bedrijf overigens nog gewoon op het oude webadres te vinden.

Geef een antwoord