web analytics

CanJam Europe: Europa’s grootste hoofdtelefoonbeurs

De CanJam Europe zit er weer aan te komen

Hij zit er weer aan te komen, Europa’s grootste koptelefoonbeurs CanJam. Dit jaar georganiseerd op 24 en 25 september. Helaas eigenlijk.

We voegden het woordje ‘helaas’ natuurlijk niet voor niets toe, want mochten deze data u bekend voorkomen dan klopt dat. De CanJam valt namelijk op exact dezelfde dagen als de X-fi in het Nederlandse Veldhoven. Daar waar de CanJam zich puur en alleen richt op koptelefoons gaat de X-fi veel breder en is de opzet persoonlijker met diverse luisterruimten. Mocht u echter beide beurzen willen bezoeken (Essen is nou ook weer niet aan de andere kant van de wereld, after all) dan kunt u voor elk een dagje reserveren.

Luistertafels

Op de CanJam staan rijen ‘luistertafels’ opgesteld. U kunt dus zelf de koptelefoons van een van de vele fabrikanten beluisteren en met elkaar vergelijken. U komt er sowieso alle grote namen als bijvoorbeeld Shure, Sennheiser en Beyerdynamic tegen maar er is zeker ook aandacht voor de nieuwere en (of) minder bekende fabrikanten. Verder is voorzien in een gratis programma aan lezingen en workshops, dus allemaal zonder meer de moeite waard.

Gerelateerde berichten

WiFi

Gratis WiFi-spots voor UPC-klanten

UPC start vandaag met de introductie van UPC WifiSpots in heel zijn verzorgingsgebied. De uitrol van de gratis dienst verloopt in fases. In eerste instantie komen WiFi-spots beschikbaar in de huidige testgemeente Zutphen.

4 reacties

  1. Ja, die Head-Fi CanJam heeft de atlantische oversteek gemaakt.
    Ennn… er zijn uiteraard ook heel veel bijbehorende versterkers en DAC’s te horen en zien.

  2. De beluisterde LP was de DMM versie van Vinyl Collection nr 1 van Stockfisch Records. Die heb ik daarna maar meteen Online besteld vanwege de mooie muziek en de goede opname :)

  3. Wil je voor die tijd ook nog luisteren/kijken naar audio/HiFi en hoofdtelefoons dan is er ook nog de IFA in Berlijn volgende week (wel in mindere mate denk ik en zeker voor de betere HiFi wat kleinschalig). Ook allerlei kook-demo’s en gratis proeven van koffie en gerechten, dus de wederhelft kan ook gezellig mee :) (Ik was er zelf 2 jaar geleden en heb nog mogen genieten van een heel mooie LP op een fraaie draaitafel via de originele Sennheiser HD800/Opheus combinatie !!)

Geef een reactie