Bamster van Teufel: Bluetoothbalk voor onderweg

De Teufel Bamster portable soundbar

De eerste BT Bamster van Teufel – twee jaar geleden alweer geïntroduceerd – krijgt een opvolger met onder meer Bluetooth 4.0 en AptX aan boord.

Mobiel geluid blijft populair en het is niet heel vreemd dat ook de ‘betere merken’ zich aan portable speakers wagen. Twee jaar geleden bracht Teufel de BT Bamster uit, de opvolger Bamster (zonder voorvoegsel BT) is per direct verkrijgbaar voor een bedrag van €139,99. Nieuwe drivers met een volgens Teufel hogere conusuitslag moeten zorgen voor een hoger volume en minder vervorming. De stevige aluminium behuizing kan tegen een stootje en – eerlijk is eerlijk – oogt best mooi. De balkvorm zorgt voor een beter stereobeeld dan de vaak erg compacte andere Bluetooth-speakers te bieden hebben.

12 uur accuspeeltijd

Qua speakers beschikt de Bamster over twee woofers en twee breedbandspeakers. De klasse D-versterker levert enkele Watts aan vermogen en dankzij een ingebouwde accu is de draagbare soundbar tot 12 uur autonoom bruikbaar. Een verhoudingsgewijs ruim bemeten volumeknop zorgt voor een trefzekere volumeregeling. Bluetooth 4.0 vormt de basis qua draadloze signaaloverdracht; aptX is beschikbaar voor verliesvrij streamen.

2 reacties

  1. Mijn installatie (met ESL’s 57) mag je niet vergelijken met de Boomster die wilde mijn vrouw hebben en stond versteld van de geluidsweergave. Deze Bamster zal beter zijn dan wat prijsmatig mag verwachten. Teufel maakt echt fantastische spullen voor ‘n paar centen.

Geef een antwoord