web analytics

Air Tight Opus 1 MC verjaardagseditie op springen

De Air Tight Opus-1 verjaardagscartridge

Het Japanse Air Tight levert een serie bijzondere high-end producten, waaronder pick-up elementen zoals deze Opus 1 ter ere van het 30-jarig bestaan van het bedrijf.

Jubileumedities van apparatuur en onderdelen zijn altijd geliefd, vaak is hier immers net wat extra (of heel veel extra) ten opzichte van de reguliere modellen aan te beleven. De Opus 1 van Air Tight is een pick-up element ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het bedrijf. Het is een MC cartridge met een frequentiebereik van 10 tot en met 50.000 Hz en een uitgangsspanning van 0,45 mV bij 1 kHz. De naalddruk ligt tussen de 1,9 en 2,2 gram en de naaldhouder (cantilever) is gemaakt van boron.

Bewaardoos

Het zijn allemaal mooie cijfertjes die we op de vooralsnog wat ‘droge’ aankondigingspagina lezen, maar het ziet er allemaal veelbelovend uit. We betwijfelen echter of het ook een feestje qua aanschafprijs wordt, want bijvoorbeeld de al wel leverbare en ook recentelijk gelanceerde PC-7 cartridge kost ongeveer €3000. Maar als u echt álles uit uw vinyl wilt halen speelt geld natuurlijk geen rol. Bovendien krijgt u er een mooie houten bewaardoos bij.

Gerelateerde berichten

Meridian Reference 800/MQA show

Op zaterdag 22 juli vanaf 13:00 uur organiseert Beter Beeld en Geluid een Meridian Reference 800 show met de nieuwe top-eindversterker van het merk: de Reference 857. Het is de meest krachtige eindversterker die het merk ooit heeft gebouwd: 500 W stereo en 1,5 kW gebrugd! De 857 klinkt door zijn hoge vermogen, grote bandbreedte […]

Geef een reactie