Timestep EVOke, doe eens gek met een Technics

De Timestep EVOke, een stevig gemodificeerde versie van de gloednieuwe Technics SL-1200 GAE

De net gelanceerde Technics SL-1200 GAE is stevig gemodificeerd met als resultaat de Timestep EVOke, een volgens de ‘modders’ enorme verbetering.

De Technics SL-1200 GAE is over het algemeen goed ontvangen door liefhebbers van vinyl, maar Timestep vindt dat het allemaal nog veel mooier en beter kan. Vandaar dat de platenspeler inmiddels in een volledig opgepimpte versie verkrijgbaar is onder de naam Timestep EVOke. Onder meer de schakelende voeding zoals standaard door Technics in de speler gebruikt is vervangen door een lineair extern exemplaar wat volgens Timestep de geluidskwaliteit zonder meer ten goede komt.

Toonarm

Er is meer gewijzigd, onder meer de toonarm is vervangen door een audiofiele variant. Of wordt vervangen, want u kunt ook uw net aangeschafte SL-1200 GAE laten ombouwen naar de Timestep-versie. Zelfs zelf doen behoort tot de mogelijkheden; alle onderdelen zijn ook los verkrijgbaar. Zo kost de toonarm u – omgerekend – ongeveer €2180 en een losse Timestep voeding circa €580. Een compleet gebouwd pakket inclusief de Technics draaitafel kost circa €6750. Overigens: mocht de naam Timestep u erg bekend voorkomen dan kan dat, want in het verleden leverden zij eenzelfde gemodificeerde versie van de Technics SL-1200 met de naam EVO.

Gerelateerde berichten

Synergistic Research – High End Munchen 2017

Een van de wat meer afwijkende demo’s op de High End in Munchen was te vinden in de luisterruimte bij Didit High End. Daar stond niet alleen de dac van Didit, maar ook een set met tuning van Synergistic Research. Zij tunen met zaken als rf-straling, acoustische kegeltjes en andersoortige ‘voodoo’. Wij waren sceptisch, maar […]

Bowers & Wilkins PX noise cancelling headphones

Vandaag lanceert Bowers & Wilkins haar nieuwe PX noise cancelling draadloze hoofdtelefoon en vult hiermee de huidige hoofdtelefoon line-up aan. In vergelijking met de reeds bestaande P5 en P7 Wireless modellen heeft de PX een strakkere, meer tijdloze vormgegeven gekregen en is op diverse punten doorontwikkeld voor een beter gemak en draagcomfort.

Geef een reactie