web analytics

Stax elektrostatische koptelefoons

Een elektrostatische hoofdtelefoon van Stax inclusief bijbehorende versterker

Het overgrote deel van de koptelefoons is klassiek opgebouwd, maar Stax gooit het over een andere boeg. Elektrostatische hoofdtelefoons van dit merk zijn bijzonder in de wereld van ‘standaard’.

Normaal gesproken is een hoofdtelefoon opgebouwd uit een driver met spoel en magneet. Zeg maar een miniatuurversie van een al even standaard speaker. Groot voordeel is dat het allemaal eenvoudig is aan te sturen; vrijwel iedere standaardversterker beschikt over een koptelefoonuitgang, net als smartphones, televisies en ga zo maar door. De hoofdtelefoons van het Japanse Stax werken volgens het elektrostatische principe. Feitelijk een condensator waarvan de folie in het ritme van spanningsvariaties die het audiosignaal genereert meetrilt.

Hoogspanning

Op zich is een elektrostatische driver een eenvoudige mechanische constructie, maar de aansturing vereist een spanning van enkele honderden volts. Het betekent dat er zonder meer een aparte (koptelefoon)versterker noodzakelijk is die deze spanningen kan leveren. In het assortiment van de Japanners vindt u onder meer koptelfoon-versterkercombinaties die volledig op elkaar zijn afgestemd. Ook dit jaar zijn er weer een paar nieuwe modellen verschenen, altijd interessant om eens rond te neuzen op de exportpagina.

Gerelateerde berichten

Baroeg Open Air

Crisis raakt poppodia

Het gemiddeld aantal popconcerten en clubavonden per poppodium is opnieuw afgenomen in 2012. Ook de publieksinkomsten per locatie zijn in 2012 gedaald. Ondanks deze trend wisten de poppodia bezoekaantallen (ruim 3,3 miljoen bezoeken) op peil te houden, door gemiddeld meer bezoekers per concert te trekken. 

revel home cinema

Revel Show bij Beter Beeld en Geluid

NIEUWS – Revel staat bekend om goed geluid voor een scherpe prijs. De luidsprekers die onder de vlag van Harman worden gefabriceerd, ogen niet alleen goed, maar ze klinken ook wel lekker hebben we regelmatig op shows gehoord. Op 26 en 27 april geeft BB&G een show in multi-channel opstelling. 

2 reacties

Geef een reactie