SoundCloud in de verkoop volgens Bloomberg

SoundCloud staat in de verkoop

Volgens Bloomberg staat het Duitse SoundCloud in de etalage, de vraagprijs ligt volgens hen op 1 miljard dollar. Misschien iets voor Apple?

De wereld van streaming is big business, zo blijkt ook uit de volgens Bloomberg-bronnen op handen zijnde verkoop van SoundCloud. De streamingdienst van Duitse origine is vooral bekend vanwege de onafhankelijke producers en DJ’s. Toch leidt de stijgende populariteit niet tot de verwachte winsten, sterker nog: de afgelopen jaren werden er alleen maar oplopende verliezen genoteerd.

Concurrentie

In de VS heeft de streamingdienst een betaald abonnement geïntroduceerd, voor zo’n 10 Euro (omgerekend) per maand kan er onbeperkt naar streams geluisterd worden. Dat bedrag klinkt natuurlijk erg bekend in de oren, want het wordt ook gehanteerd door concurrenten als Spotify of Apple Music. En als we het dan toch over de laatste partij hebben: zou Apple kiezen voor Tidal of SoundCloud? Wie de dienst ook koopt, het is wel te hopen dat het (mede) een thuis blijft voor de onafhankelijke artiesten, want dat was altijd de basis en het leuke van SoundCloud.

Gerelateerde berichten

Arcam

Arcam komt met Solo Movie

Importeur Audiac laat ons weten dat de Arcam Solo Movie vanaf volgende week beschikbaar is. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze versterker/bluray-speler/streamer ontworpen voor filmfanaten. Niet voor niks heeft het apparaat een versterker van vijfmaal zestig watt bij een elektrische weerstand van 8 ohm aan boord.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review DALI Oberon 1 monitor

Review DALI Oberon 1 monitor