Review Synology DS216+

in Reviews (744) | Streaming Audio Reviews (112) | Netwerk (10) | NAS (3) | Streaming Audio (332) |


Synology DS216+

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
329

 • Synology DS216+
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Snelheid
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 75%

Conclusie:

De Synology DS216+ is een prima NAS voor serieuze gebruikers of kleine bedrijven. De prestaties zijn goed. Zowel op gebied van doorvoersnelheid als in de software van Synology. Het nieuwe DSM6 biedt weinig nieuws ten opzichte van versie 5. Dat is echter geen probleem, want de software werkt ronduit subliem. Er zijn talloze uitbreidingen beschikbaar, waardoor de gebruiker echt zijn eigen cloud kan bouwen. Het enige probleem met de DS216+ is dat er een DS716 is. Die biedt iets meer rekenkracht en is tevens uit te breiden met een extentie-bay. En aangezien het prijsverschil niet heel groot is, is de DS716 zonder meer interessanter voor gebruikers die graag een slag om de arm houden.

Synology is zonder enige twijfel één van de meest populaire merken op gebied van NAS. In iets meer dan tien jaar hebben ze de ‘personal cloud’-markt voor zich gewonnen. Een prestatie van formaat. Wij bekijken de nieuwe Synology DS216+: een NAS met ruimte voor twee schijven en een lekker rappe processor.

Synology hanteert al jaren een duidelijke opbouw van hun producten: DS staat voor Disk Station, het eerste cijfer staat voor het aantal schijven en de laatste twee voor het jaar van release. Dan is er nog het achtervoegsel: “+” is een high-end model. De letter “J” staat voor Junior en “SE” voor Single Role Edition. Deze types zijn voor mensen die een instapper zoeken. Dan zijn er nog modellen zonder achtervoegsel. Dat zijn de modellen voor het middensegment.

Om dit toe te passen op de DS216+: het is een hoge segment, dual bay NAS uit 2016.

Goed

Lekker vlot

Erg fijne software

Talloze packages

Gemakkelijk in gebruik

Minder goed

Maar 1GB RAM

Geen twee netwerkpoorten

Prijsverschil met snellere, beter uitbreidbare DS715 is klein

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: