Review Bryston BDP-2 Digital Player

in Reviews (752) | Streaming Audio Reviews (114) | Streamers (46) | Streaming Audio (343) |


Bryston BDP-2

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
3850

 • Bryston BDP-2
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Configuratie
  Schrijver: 40%
 • Klank
  Schrijver: 95%
 • Prijs
  Schrijver: 70%

Conclusie:

De BDP-2 is klankmatig nog steeds heer en meester als het gaat om neutraliteit, openheid en realisme. Functioneel gezien blijft er na de laatste ‘Manic Moose’ firmware update weinig te wensen over. De toevoeging van Roon is een waardevolle aanvulling in de functionaliteit, maar we zouden het toejuichen als de fabrikant haar pijlen bij een volgende firmwareupdate richt op intuïtiviteit en gebruiksgemak. Hiermee wordt deze uitmuntend klinkende speler in een klap voor een veel grotere doelgroep interessant.

De Bryston BDP-2 van Bryston is reeds een paar jaar verkrijgbaar en normaliter betekent dit tijd voor een nieuw model. Maar niet bij Bryston. De fabrikant lanceert gewoon een firmware update. Reden genoeg voor Alpha-Audio om de BDP-2 eens goed te reviewen.

In tegenstelling tot de aanpak van Bryston, kiezen veel fabrikanten ervoor om na een paar jaar een geheel nieuw product met een klein beetje extra functionaliteit te lanceren. Een klein stukje verbetering waarvoor je als trouwe klant wel de volle aankoopprijs mag neerleggen. Gelukkig zijn er uitzonderingen… maar er zouden meer fabrikanten mogen zijn die trouwe klanten belonen.

Zo zitten de nuchtere Canadezen dus niet in elkaar; hier houden ze niet van. De hardware is immers up to date en derhalve biedt de firmware update, “Manic Moose”, de uitkomst. Hiermee is de Bryston BDP-2 in een klap Roon-compliant en weer helemaal bij de tijd. Deze is ook nog eens helemaal gratis en daar houden wij Nederlanders weer van.

Goed

Klank

Ondersteuning

Prijs/kwaliteit

Minder goed

Softwarematig te veel ‘techneutenlogica’

Niet voor digibeten

Te veel (instellings)mogelijkheden

 • Na een 4 tal weken ongeduldig wachten op de Bnc-rca kabel (chord Epic) en een week inspelen, kan ik zeggen dat de Alpha Audio tip zeer in dank aangenomen is. De Bdp 2 is echt indrukwekkend en werkt ontzettend verslavend. ;-)
  Ik heb wel een probleem met de bediening voor android, bij de mupeace app vragen ze ip-adressen wachtwoord enz., het lukt me gewoon niet. Met ipad en pc heb ik geen probleem .

 • Welke aansluiting bevelen jullie aan voor De Bryston BDP2 met de Hegel H360?
  Welke kabel, momenteel heb ik een Chord Clearway Digital met de BS node2.

  • De Hegel heeft, voor zover ik weet, een DSD DAC en DSD heeft een USB-connectie nodig om dit af te spelen. U kunt hiervoor prima een USB-kabel van Audioquest gebruiken. Hiermee hebben we zelf goede ervaringen.

   Indien u geen DSD materiaal heeft, zou ik zelf liever de S/PDIF connectie nemen. Deze klinkt ook bij de BDP-2 het best.

   • Als ik de S/PDIF aansluiting gebruik, heb ik dan geen BNC-RCA kabel nodig met de Hegel? Welke zou je aanbevelen, de Chord Clearway 2x rca, maar kan wel bnc-rca.

    • De Hegel heeft geen BNC connector naar mijn weten en de Bryston wel. Dit betekent dat er inderdaad een 75 Ohmse BNC naar RCA kabel nodig is. Ik ken helaas niet alle kabels die worden verkocht. Zou soms wel handig zijn.

     Chord maakt uitstekende kabels, dus dat lijkt me een prima keuze.

      • Tidal is naar mijn weten (nog) de enige geïntegreerde streamingdienst. Zowel via de Manic Moose als via de Roon interface.

      • Ongetwijfeld. BubbleUPnP ondersteunt Qubuz en de BDP-serie is in te stellen als een DLNA speler. Heb zelf nooit geprobeerd om dit te doen, want ik werk met een iPhone en heb geen Qobuz account. Maar zie niet in waarom dit niet zou werken.

 • Ik ben benieuwd hoe de geluidskwaliteit is tussen de Bryston en de Aurender streamers, ik wil een streamer kopen maar twijfel tussen deze 2. Beide zelf beluisteren is een moeilijke onderneming.

 • Als ik het zo lees blijf ik toch liever bij mijn Nad M50 tenzij de Bryston klankmatig de M50 verpulverd en afkomt met een app en gebruiksgemak die Bluesound app waardig is.
  Heb je de Bryston ook getest met de M51 of M12 ?

  • In mijn beleving speelt de Bryston op een veel hoger niveau dan de NAD. Het laag van de NAD is licht gekleurd, wat de indruk wekt ‘vol’ en ‘warm’ te klinken. Het middengebied van de NAD klinkt bovendien een stuk minder ‘open’ en minder ‘gelaagd’ dan de Bryston; de Bryston laat veel meer van de muziek horen.

   De NAD is echt een hele goede combinatie voor het geld, maar als ik de M50/M51 klankmatig vergelijk met de BDP2/BDA3 dan is de Bryston combi met afstand de winnaar.

 • Is het niet typisch dat een apparaat van €3850 vertrouwt op standaard SATA kabels, in plaats van allerlei gefilterde hocus-pocus?

  Ik zou voor dit geld liever jullie audio-PC handleiding volgen. :)

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: