Review Bryston BDA-3 dac

in Hi-Fi (972) | Reviews (745) | Hifi recensies (344) | D/A Converters (100) |


Bryston BDA-3 dac

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
3975

 • Bryston BDA-3
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Klank
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Met de introductie van de BDA-3 heeft Bryston een prachtige DAC op de markt gebracht. Een DAC die niet alleen overweg kan met zo’n beetje alle digitale connectievormen die op dit moment als standaard gelden, maar ook nog eens een DAC die met de modernste digitale formaten overweg kan. Klankmatig is de BDA-3 beslist een van de betere DAC’s die wij hebben gehoord. Zeker in deze prijsklasse.

De BDA-2 van Bryston is al weer ruim drie jaar op de markt en verdiende een upgrade. Technologische ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Dit resulteerde in de Bryston BDA-3 en Bryston stuurt deze DAC, voorzien van maar liefst 4 HDMI ingangen en DSD ondersteuning, naar Alpha-Audio voor een ‘Alpha’ review.

In de wereld van zowel de hifi professionals als de hifi puristen heeft Bryston door de jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. Waar de fabrikant initieel bekend staat om zijn krachtige en stabiele versterkers, heeft deze haar productprogramma de laatste jaren logischerwijs breder getrokken en aangevuld met bronnen en een DAC. De Bryston BDA-3 is de meest recente DA-converter van Bryston en graag onderzoeken we in hoeverre deze nieuwe BDA-3 is verbeterd ten opzichte van de in april 2012 door Alpha-Audio geteste Bryston DAC van de eerste generatie, de BDA-1.

Optiek

Optisch hebben de eerste, tweede en de derde generatie veel gemeen. Behalve een strakke vormgeving en ‘no nonsense’ in zijn algemeenheid (het blijven immers bescheiden Canadezen), blijft ook het design consistent. Dit laatste is overigens een punt waarvan wij bij Alpha-Audio gecharmeerd zijn. Vervang je de eerdere generatie met de derde generatie, dan wordt er geen stijlbreuk gecreëerd met de overige componenten.

Goed

Klank

Connectiviteit

Eenvoud

Ondersteuning

Prijs

Minder goed

Geen normale usb op front

Geen afstandsbediening meegeleverd

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: