Review AVM Ovation MA 8.2 eindversterker

in Hi-Fi (966) | Reviews (744) | Hifi recensies (335) | Versterkers (105) | Eindversterkers (26) | Voorversterkers (22) |


AVM Ovation MA 8-2

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
21800

 • AVM Ovation MA 8.2
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Controle
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Wat kunnen we hier nu over zeggen? Behalve wellicht iets té lyrisch over te komen. We hebben de afgelopen jaren prachtige spullen in handen gehad. Maar niet vaak krijgen we kippenvel bij het horen van een album dat we zo goed kennen. Het verraste ons. Bracht ons een beetje van slag. In positieve zin.
De AVM Ovation MA 8.2 is op alle vlakken een bruut. Gewicht, vermogen, controle, dynamiek... Maar het mooie is: het kan met zo ongekend veel finesse en puurheid te werk gaan dat hij ook op dat vlak raakt. Kortom: een allrounder. Een 'onhoorbare' drijvende kracht voor élke set en speaker. Topklasse.

Controle, dynamiek, snelheid… het komt – in samenwerking met de luidspreker – voor een groot deel uit de eindversterker. Die moet immers de units in beweging zetten en weer stoppen. En dat ook met de nodige ‘verve’ en snelheid. We testen deze keer de ‘top of the line’ Ovation MA 8.2 mono-blokken van het Duitse AVM. Eens kijken wat deze brute bakbeesten kunnen. 

AVM Ovation MA 8-2

Bij Alpha Audio testen we aardige wat audio-apparatuur. Van zeer exotische spullen tot handige, maar muzikale alles-in-één oplossingen voor mensen die geen zakken met geld hebben liggen op zolder. En omdat we zoveel verschillende spullen testen in zoveel klasses krijg je een goed idee van de ontwikkelingen in de markt.

Fuseren werkt

Eén van de zaken die is opgevallen, is het feit dat alles-in-één oplossingen helemaal niet slecht meer zijn. Kortom: de tijd van “wie een totaaloplossing koopt, is gek”, is gewoonweg voorbij. Kijk maar naar de oplossingen van Hegel, Arcam en AVM. Die klinken gewoon uitstekend.

Maar dan rijst de vraag: moet je als liefhebber dan nog wel een losse voorversterker, eindversterker, dac en streamer kopen? Nou: ja… want feit is: het klinkt wel nét even lekkerder. Daar komen we achter als we deze bruten van eindversterkers koppelen aan onze trouwe Pass Labs XP10 en de destijds beschikbare Focal Sopra No1’s.

Goed

Absolute controle

Gaat zeer verfijnd te werk

Snel, dynamisch, open

Mooi gemaakt

Minder goed

Het is een forse, zware set...

... kost wat...

(Maar dan heb je ook écht wat)

 • Jaap misschien kan Ovation CS 8.2 ook een keer getest worden. Over de prijs wordt zeer geheimzinnig gedaan waarschijnlijk €25.000,- Als je het financieel waar kan maken, is dit dan echt waar voor je geld, gewoonweg de beste?

 • Hoe verhouden die monoblokken zich tot de Benchmark AHB2. Zijn de meeste daarmee niet véél beter af? ik luister echt graag naar muziek maar kan me niet voorstellen dat ik een dergelijke set ooit in mijn woonkamer neer zou zetten.

 • Avm was begonnen als zelfbouwversterker in Elrad als ik mij niet vergist, en als ik mij niet vergist is die een aantal jaren geleden overgenomen door een nieuwe eigenaar.
  Dan hoe kan en versterker met meerdere fets in de uitgang super klinken,

  Mvg wol

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: