web analytics

Plex komt naar Sonos voor nog meer flexibiliteit

Sonos wordt compatibel met Plex

Als u een Plex muziekserver hebt draaien én Sonos speakers in gebruikt hebt dan is er goed nieuws: de muziekserver komt beschikbaar voor dit systeem.

Plex is een complete softwarematig mediaserver voor alle voorkomende multimediale bestanden, inclusief audio. De software is ook beschikbaar voor diverse NASsen, waaronder die van Synology. De multiroom-speakers van Sonos passen natuurlijk prima bij een centraal opgeslagen muziekcollectie, vandaar dat deze fabrikant inmiddels de eerste betacompatibiliteit heeft uitgerold. Het systeem is dus nog niet af, maar zit er zonder meer aan te komen.

App

Via een app bladert u door uw Plex-muziekverzameling op elk Sonos-apparaat. Ook is het mogelijk om muziek via de cloud te streamen naar bijvoorbeeld uw camping of boot tijdens de vakantie. Luister naar uw geripte en thuis bewaarde vinylcollectie zonder dat u externe harde schijven, sticks en spelers mee hoeft te nemen.

Gerelateerde berichten

CEC CD 5

CEC brengt CD5 usb-dac uit

Het Japanse bedrijf CEC brengt met de CD5 een nieuwe cd-speler op de markt. Via een usb-ingang lukt het daarnaast ook om high-res audiobestanden af te spelen. Importeur Hear Everything Audio geeft snelle beslissers een korting van tien procent.

Geef een reactie