web analytics

Hegel Mohican, een audiofiele cd-speler

Dit is niet de Hegel Mohican, maar hij gaat er waarschijnlijk wel als twee druppels water op lijken

Ondanks een steeds groter groeiend high-res muziekaanbod is er zonder meer plaats voor de Hegel Mohican, een cd-speler met interessante mogelijkheden.

De trend is om steeds meer functionaliteit in één apparaat te stoppen, iets dat ook terug te zien is in audioland. De all-in-ones schieten als paddenstoelen uit de grond, maar het Noorse Hegel trekt zich daar weinig van aan. De recent aangekondigde Mohican is een cd-speler pur sang, zonder overbodige en afleidende fratsen. Voorzien van een eigen loopwerk (en geen opgepimpte cd-rom-drive) en Hegel’s eigen servoboards. Digitale ingangen zult u vergeefs zoeken op deze speler, slechts een 75 Ohm BNC-uitgang – voor transportdoeleinden – is beschikbaar. En een setje analoge uitgangen dat van signaal voorzien wordt door Hegel’s HD30 DAC annex digitale voorversterker.

SoundEngine

Om de speler echt helemaal af te maken is voorzien in SoundEngine-technologie. Daarmee behoort de Hegel Mohican zonder meer tot de top betreffende cd-spelers en klinkt uw collectie (weer?) als een klok. Vooralsnog is er geen prijs bekend en de precieze specificaties zijn ook alleen nog bekend binnen de muren van de fabriek.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Geef een reactie